Uskoro počinje deseta sezona Koncerata na Zidiću 1Foto: Dom Omladine

Koncerti na Zidiću kao jedan od omiljenih kulturnih programa Beograđana održaće se i ove godine.

Od 2013. godine Dom omladine je na Platou Milana Mladenovića publici predstavio blizu 250 sastava, među kojima najviše novih muzičkih talenta, ali i mnoštvo već afirmisanih bendova i izvođača iz zemlje i okruženja.

I ove godine, svakog petka od 20.00 časova Zidić ispred DOB-a biće mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku. S

cena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku. Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija.

Deseta sezona Koncerata na Zidiću simbolično počinje 21. juna, na Svetski praznik muzike, kada će od 19:00 na Platou Milana Mladenovića deo članova Big Benda RTS izvesti kraći program, kao uvod u koncert koji se iste večeri, sa početkom u 20:00, održava u Velikoj sali Doma omladine uz učešće istaknutog gosta iz Nemačke, tromboniste i kompozitora Nilsa Vograma: SVETSKI PRAZNIK MUZIKE 2022: BIG BEND RTS & NILS WOGRAM.

U prvom “redovnom” terminu Koncerata na Zidiću petkom, 24. juna od 20:00 publici na Platou Milana Mladenovića premijerno će se predstaviti bend 3 A.M. (Tri sata iza ponoći). U pitanju je muzička grupa ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka. Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija, stilova koji su se nazivali hard korom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca: beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom. Članovi Mrki (bubanj), Janko (bas gitara), Aref (gitara) i Zero (vokal), svirali su u bendovima Doghouse, Hitman, On The Run, Austerity, Stonewall, Few Reasons Why, Seventh Army In The Kitchen, Rain Delay, Grandpa Candys. U ovoj postavi počeli su sa radom pre godinu dana i za sada snimili EP “Time For An Awakening” sa četiri pesme.

Dom omladine poziva publiku da i ove godine tokom jula i avgusta vikend započne uz sjajne bendove, neočekivana muzička otkrića i veselo druženje na Zidiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari