Večeras i sutra u Beogradu akcija suzbijanja komaraca sa zemlje 1Foto: Beoinfo

Javno preduzeće „Gradska čistoća“ saopštilo je da će večeras i sutra zaprašivati komarce sa zemlje na teritoriji više beogradskih opština.

Kako se navodi, akcija suzbijanja komaraca biće obavljena večeras od 20.30 do 24 časa na lokacijama Sopot – Drlupa, Rogača, Sopot -Dučina, Stojnik, Babe, Parcani, Sopot – Guberevac, Slatina, Sibnica, Sopot-Nemenikuća, Đurinci uz Kosmaj, Barajevo – Boždarevac, Barajevo – Guncati, Barajevo – Glumčevo brdo, Ripanj i Vrčin.

Sutra će od 19.00 do 24 časa ekipe Gradske čistoće zaprašivati komarce na lokacijama Novo groblje, Zvezdarska šuma, Šumice, Banjička šuma, Centralno groblje, SP „Jajinci“, Rakovica selo, Lipovica, Ranžirna stanica Železnik, groblje Orlovača, Miljakovačka šuma, Miljakovački izvor i Miljakovac 3.

Akcija će biti sprovedena i na lokacijama Velika Moštanica, Sunčani breg, Straževica, Kijevo-Topčiderska reka, Košutnjak, Hajd park, Topčiderski park, Banovo brdo 1, Čukarička padina, Banovo brdo, Repište, Julino brdo, Bele vode, Cerak, Cerak vinogradi, Rupčine, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kijevo, Petlovo brdo, Železnik 1, Železnik 2, Železnik 3, Resnik 1 i Resnik 2.

Iz  „Gradske čistoće“ su apelovali na građane da stručnim ekipama omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu mere kako bi zaštitili pčele.

Navedeno je i da je preparat za tretiranje komaraca bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i da sugrađani ne treba da strahuju.

Građanima kojima smeta miris preparata, savetovano je da se udalje od mesta gde se zaprašivanje sprovodi i da zatvore prozore.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Večeras i sutra u Beogradu akcija suzbijanja komaraca sa zemlje”

  1. Molimo da „Zeleno Brdo“ na Zvezdari (Beograd) uključite u plan zaprašivanja protiv komaraca.
    Poslednjih dana je boravak na otvorenom nemoguć zbog najezde ovih insekata.
    Hvala, Milivoje Stojanović i grupa građana

  2. Opstina Stari grad kad stize na red…nek pocrkamo od komaraca…

  3. A na zemunski kej što ne može može da se kroči uveče? Je l treba da sačekamo epidemiju groznice nila oaa da se uradi nešto?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.