Većina prodavnica neće raditi 1Foto: Miroslav Dragojević

Na Sretenje – Dan državnosti Srbije – dežurne prodavnice biće zatvorene, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Na dan državnog praznika (15. i 16. februara) nespecijalizovani prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo, kao i posebni trgovinski formati, mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Grada rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje od šest do 20 sati.

Dežurne prehrambene prodavnice sutra moraju da rade najmanje od devet do 18 sati, dok u četvrtak moraju da rade najmanje od devet do 12 časova.

Dežurne prodavnice dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika Sretenja mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje (14, 15. i 16. februar) ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari