Vesić: Beograd jedini veliki grad u Evropi koji ima problem izlivanja kanalizacije u reke

Ostavite komentar


  1. Beograd je takodje jedini veliki grad bez glavne železničke stanice…i mnogo čega drugog.

  2. Kako bi bilo da ste G-dine Vesicu prvo krenuli u resavanje ovog ocigledno goruceg problema u Beogradu, pre nego sto ste utrosili enormne svote novca u podizanje spomenika na Savskom trgu, preuredjivanju Cvetnog trga, ponovnom raskopavanju Skadarlije i sl. Kad se radi „domacinski“ i odgovorno resava se prvo problem koji ima dalekosezne posledice…“Sminkanje“ moze i da saceka

    1. Споменик па споменик. Коме он смета није му место у Србији.

  3. Pa većina zgrada koje su rađene u poslednjih 30 g nemaju pravu kanalizacionu mrežu, nego se fekalije ulivaju u reke ili septičke jame. Ej 21 vek a Srbija geografski u Evropi a po standardima Afrika….
    Pođite bilo kojom opštinom videćete da se i dalje besomučno zidaju zgrade… a nema infrastrukture za te zgrade….ne samo što će strašila (zgrade) zagađivati reke….one su trajno upopastile život kvartovima u koji se rade, a u kojima ljudi već imaju svoje kuće….

  4. Da ne ponavljam već napisane komentare, mogu samo da kažem da se godinama zapostavljaju životni problemi građana koji bi im omogućavali civilizovanu budućnost kroz čist vazduh i vodu. Mnogo je para u Gradu bačeno( posebno poslednjih nekoliko godina) na obnovu trgova, koji su sada još ružniji i nefunkcionalniji, ali problem vodovoda, kanalizacije i prečišćavanje otpadnih voda planirano je na kašičicu. Građanima je potreban neposredni kontakt sa predstavnicima vlasti, koji bi trebali da shvate da su izabrani radi rešavanja vitalnih problema stanovnika, a ne da koriste vlast kako bi ostvarivali neke svoje puste snove. Beograd nije samo Knez Mihajlova, Terazije i Kralja Milutina ulica. Što se Topčiderske reke tiče slušamo tu priču o zagađenju godinama, a reakcija nikakva.

  5. Čega se pametan stidi , time se budala ponosi , tako li je zameniče od 2012 . godine , pa ovamo …

  6. Vazno je da je problem konacno uocen i da se sto pre zavrsi jer se radi o zdravlju svih gradjana.

  7. To je sramota! Ali zato se ulaže u Beograd na vodi i druge slične projekte, umesto da se gradska vlast pozabavi izlivanjem kanalizacije, zagadjenim rekama i sprečavanjem poplava.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.