Vesić: Borimo se protiv zloupotrebe u privatnim vrtićima

Ostavite komentar


  1. Ja ne znam da li je zaista podatak 95% tacan ali mogu da kazem da moje dete zbog bolesti iz privatnog vrtica nije odsustvovalo vec par meseci. Velikim delom jer privatni vrtici rade sa manjim grupama dece 10-12 dok u drzavnim je taj broj preko 25 a znam gde je i 40. Nedolazak deteta jedan dan u privatni vrtic koji radi sa „ekonomskom“ cenom kosta roditelja oko 600dinara jer grad refundira taj dan 50%. Tamo gde cena nije ekonomska to je i vise. To je inace penal koji ne placaju roditelji u drzavnim vrticima i oni komfornije mogu da odluce da dete ostane kod kuce ili taj dan iskoristi drugacije. Tako da je za ocekivati da privatni vrtici imaju znacajno vecu prisutnost dece nego drzavni. Inace po novom pravilu(vec nekoliko meseci) koje smo dobili od privatnog vrtica, sva deca koja ne dodju do 9.30 se prijavljuju taj dan kao odsutna koliko sam razumeo kroz software koji je grad obezbedio. Inace pohvala gradu refundacije su apsolutno redovne i u kratkom roku pogotovu od kad vise roditelje ne donose potvrdu o placanju.

  2. Sram Vas bilo! Veca prisutnost dece u privatnim vrticima je jer deca dobijaju vise paznje i nege pa su i zdravija! Vasitacice ne otvaraju sirom prozore i prave promaju i ne ukljucuju klimu kad ne treba da se deca porazboljevaju da bi imale manje posla. Bolje povedite racuna o uslovima rada i platama vaspitaca u drzavnim vrticima.

  3. Nas klinac ima u grupi jos 8 drugara. Na njih 9 ima 2 vaspitacice. Neprocenjivo!

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.