Vesić i Rukavišnjikov obišli spomenik Stefanu Nemanji

Ostavite komentar


  1. Sa spomenikom će biti isto kao sa ugovorenim brakom. Živite zajedno, pa se naviknite jedno na drugo i možda ćete se i zavoleti.
    I autoru je jasno da od ljubavi beogradjana i spomenika na „prvi pogled“ nema vajde.

  2. A kad ćete da zakačite žičaru da mogu ti silni turisti da se popnu gondolom da se vide sa nemanjem lice u lice

  3. Trg su radili spanski arhitekti, spomenik je radio ruski vajar a vesic je poturica.
    A gde su Srbi???

    1. Ma koja poturica, bre- Vesić je čarapan koji je prvi put video i trgove i tramvaje i auto saobraćaj kada su ga učitelji dovodili na obaveznbu eskurziju u glavni grad ondašnje SFRJ. Verovato se već tada zakleo sebi, preplašen gradom u odnosu na svoju ruralnu palanku, (možda ga je uplašio neki vozač sirenom kada je prelazio ulicu van pešačkog prelaza) da će kada postane vlast, „rasturiti“ Beograd, zabraniti automobile itd. U ovu priču sve više verujem zbog već načinjenih Vesićevih (ne)dela!

  4. Ni anručilac ni isporučilac neznaju cenu spomenika. Ma koga pravite ludim, zar stvarno mislite da su svi gradjani budale, pa obiće vam se o glavu takvo idiotsko ponašanje.

  5. I ovaj spomenik ce uci kao jos jedna od tura Turisticke organizacije grada Beograda i svi turisti ce se diviti kao sto se dive svim arhitektama i umetnicima koji su izgradili najlepse zgrade po Beogradu posle Prvog svetskog rata i Oktoboraske revolucije a koje su vec uvrstene u obilazak , nece se diviti zanemarljiv par ljudi iz Beograda .

  6. Valjda je sada taj „sponenikoklepac“ najzad video koliko je ružna, nezgrapna i ničim opravdana visina skalamerije (višlja od spomenika Nomanji) podesta spomenika! Da sam bio prisutan, svakako bih pitao tog sklepatora, ma koliko on tobože bio važan u Rusiji i šire, na čemu je bio,. kada je radio nacrt podnožja? I čime je osim „živom lovom“, navukao Vesića i druge iz žirija da se odluče baš za njega kao autora skalamerije.Naravno da su ukusi različiti ali….Drugo pitanje bi išlo u pravcu tačne informacije, koliko je „evrića“ gurnuo sebi u džep a koliko su maznuli, kao proviziju za davanje posla, moćnici u BG? Odgovori na oba pitanja, u to sam ubežen, bi najviše interesovali Beogražane kojima je Vesić i drugari mu, maznuli pare za ovu grdosiju od spomenika makedonsko-skopskog stila!

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.