Vesić: Za tri godine više od 1.000 parking mesta na Novom Beogradu 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji 159 novih parking-mesta u Bulevaru Milutina Milankovića, piše u saopštenju Beoinfo.

On je tom prilikom istakao da je vrednost posla 22 miliona dinara, kao i da je rok za završetak radova 1. septembar.

Vesić je rekao da će izgradnjom novih parking-mesta biti ispunjena želja ljudi koji stanuju u blizini, budući da su se do sada borili sa nedostatkom mesta za parkiranje, stoji u saopštenju za medije.

– Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda počeo je danas radove na izgradnji parkinga u Bulevaru Milutina Milankovića. Drveće koje je zasađeno će biti sačuvano kako bi jednog dana formiralo drvored kakav bulevar poput ovog zaslužuje. Grad će obezbediti da parkiranje od 17 do 9 časova ujutru bude besplatno, što je već urađeno u Bulevaru Zorana Đinđića. U periodu između devet ujutru i 17 časova parking će se plaćati, ali nakon toga parkiranje će biti besplatno do jutarnjih časova – rekao je Vesić.

Prema rečima gradskog menadžera Grad Beograd je u poslednje tri godine, zajedno sa parking-mestima koja će biti izgrađena u Bulevaru Milutina Milankovića, obezbedio skoro 1.000 novih parking-mesta na teritoriji Novog Beograda, navodi se u saopštenju Beoinfo.

– Oko 400 mesta urađeno je u Bulevaru Zorana Đinđića, još skoro 300 u istoj ulici kod „Štark arene“, 120 u Bloku 45, što sve zajedno sa mestima koje je uredila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kod Instituta za majku i dete, kao i ovim koja će tek biti izgrađena, čini brojku od 1.000 novih parking-mesta samo na Novom Beogradu. Parkiranje je jedan od najvećih problema urbanih sredina kakva je Novi Beograd. Nastavićemo da tražimo rešenja, a kada god je moguće u saradnji sa gradskim odbornicima koji su sa Novog Beograda, pošto saradnju sa opštinom nemamo, rešavaćemo probleme sa kojima se susreću sugrađani iz ovog dela grada – zaključio je Vesić.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Stevo Marušić, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, kao i direktor JKP „Beograd put“ Ivan Tejić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari