Sekretarijat za komunalno stambene poslove i ekipe „Zoohigijene“ svakodnevno prate situaciju i uklanjaju agresivne pse lutalica sa područja Mirjevskog venca i okoline škole „Despot Stefan Lazarević“. U proteklih nekoliko dana sa ove lokacije uklonjen je 21 pas, dok je sa područja opštine Zvezdara uklonjeno 36 pasa lutalica, saopšteno je iz gradskog sekretarijata.

– U skladu sa Strategijom o rešavanju problema pasa lutalica u gradu svi agresivni psi lutalice trajno se uklanjaju sa ulica, a ostali se kastriraju, vakcinišu i čipuju. U narednih nekoliko nedelja u privatne azile smestićemo još tridesetak pasa koji predstavljaju potencijalnu opasnost po prolaznike u naselju Mirijevski venac. Osnovna škola „Despot Stefan Lazarević“ dobiće i dva čuvara, čiji će zadatak biti da prate situaciju i intervenišu ako utvrde da je neko dete ugroženo. Ova akcija biće proširena i na područje Mirijevske pijace, kao i na Orlovsko naselje – rekao je Vladimir Terzin, pomoćnik sekretara za komunalne i stambene poslove.

Grad će izdvojiti i novca za edukaciju dece i odraslih o tome kako se treba ponašati prema psima. U rešavanju ovih problema Grad očekuje i aktivno učešće nadležnih službi opštine Zvezdara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari