Vlasnik sporne parcele u Požeškoj: Nećemo odustati od gradnje

Stanari Banovog brda protestuju od leta prošle godine, Ninoslav Adžić tvrdi da je sve po zakonu

Ostavite komentar


  1. Lep primer privatnog urbanizma i sveprisutnog pretvaranja javnih povrsina i povrsina u javnom koriscenju u privatne.Planom predvidjena zelena povrsina u okviru stambenog bloka vise nije potrebna,vazniji je cist prihod Direkcije za vec opremljeno zemljiste.Magicna rec-privatna svojina je iznad svega.Javne povrsine,zelenilo,postovanje pravila gradjenja…..kome je to potrebno?

  2. Ceo grad su ovakvi investitori pretvorili u VELIKU FAVELU. Beograd=velika FAVELA. Nema infrastrukture koja bi dozvoljavala toliku gradnju. Živimo kao u KAVEZU (jedni drugima na glavi, buka i bes, svinjac)….

  3. Njihove zgrade nisu tako izgradjene.Izgradjene su na osnovu Plana Detaljne Regulacije,tada se zvao DUP, koji podrazumeva odredjena pravila gradjenja i odredjen procenat zelenih povrsina po stanovniku bloka.Prenamenom planirane zelene povrsine ,koja se desila iza ledja i bez znanja stanovnika bloka,oni ostaju uskraceni za Planom predvidjene sadrzaje,kvalitet zivota i vrednost njihove imovine biva umanjena. Iznad bilo kakve svojine je URBANIZAM koji je u ovom slucaju ,namerno ili slucajno,napravio kiks.Nije kriva Vasa kompanija,ali nisu krivi ni gradjani,stanovnici bloka…..

  4. Taj investitor je zavio u crno bar 50 ljudi u Zrmanjskoj gde je zidao, daleko mu lepa kuca.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.