Zaposleni u OŠ „Momčilo Živojinović“ brane direktorku Vesnu Vlajić od političkih pritisaka 1

Radnici OŠ „Momčilo Živojinović“ u Mladenovcu odlučili su da daju punu podršku direktorki te ustanove Vesni Vlajić čiju smenu traže predstavnici opštine bez adekvatnih osnova, pa pozivaju sve kolege i sugrađane na javni skup ispred škole, u subotu, 14. jula u 12 časova.

U OŠ “Momčilo Živojinović” juče je održan Zbor zaposlenih radnika, posle koga su oni saopštili odluku da podrže koleginicu i pridruže se protesnoj šetnji “ protiv manipulacije sistema” kako bi iskazali podršku i odbranili principe.
Zbor je održan povodom, kako je Danas već pisao, zahteva pojedinih predstavnika loklane samouprave da se na vanrednoj sednici veća škole odlučuje o smeni dikrektorke Vesne Vlajić, i to godinu i po dana pre isteka mandata. Inače, Vlajićeva ovu funkciju obavlja od 2007. godine, a njen sin Stevan Vlajić, koji je idejni tvorac lika Ljubiše Preletačevića Belog, kandidata na predsedničkim i beogradskim izborima, istakao je za Danas da se radi o smeni iz političkih, a ne profesionalnih razloga.

“Zboru radnika škole prisustvovalo je preko 80 od 140 zaposlenih, što je većina kolektiva. U obzir treba uzeti činjenicu da je u toku godišnji odmor, te mnogi nisu u Mladenovcu. Kolektiv Osnovne škole „Momčilo Živojinović“ dao je punu podršku direktorki, Vesni Vlajić koja legitimno i legalno rukovodi najvećom školom u Mladenovcu i jednom od najvećih na teritoriji Grada Beograda. Ima iskren i profesionalan odnos prema zaposlenima, učenicima i roditeljima i pokušava da ljudski izađe u susret svakome. Bavi se isključivo svojim poslom i ne dozvoljava da škola postane mesto uticaja dnevne politike” saopštili su oni.

U njihovom dopisu se navodi i da su zaposleni, kao i direktorka godinama opterećeni stalnim prijavama, inspekcijama i anonimnim predstavkama – zbog kojih ispašta ceo kolektiv.

“Pokušaj smene je bahat, nelegalan i nelegitiman. Povodom obrazloženja za razrešenje direktorke, kolektiv javno saopštava da su iznete neistine”, naglasili su oni.
Vanredna sednica Školskog odbora na kojoj će biti jedina tačka dnevnog reda – preispitivanje poverenja rada direktora škole, Vesne Vlajić, zakazana je za 16. novembar 2018. godine u 18:00 časova. Članovi kolektiva OŠ „Momčilo Živojinović“ tog dana u prostorijama škole se okupljaju u 17:30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari