Zasađene palme na Kalemegdanu (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Ne zasmejavajte me, na Trgu republike vam se posušila polovina novih sadnica koje inače pripadaju našem klimatskom podneblju, a hoćete da uzgajate palme..

  2. Sigurno su pažljivo proučili uslove za zimsko preživljavanje palmi u kontinentalnoj klimi… a onda su sve to bacili, uzeli u džep 30% ( minimum) od cene, i proslavili dobar posao! BTW, ovakve palme koštaju do 10,000 € po komadu, ali što skuplje to bolje!

  3. Mnogo nedostaju četinari,a i trebalo bi zasaditi drvo na svakoj slobodnoj površini; ima dosta ambrozije po Beogradu,gradsko zelenilo bi trebalo to da poseče u Dimitrija Tucovića ulici,i bočnim ulicama gde ga ima,kao na primer Milana Milićevića

  4. Da li se sećate onog cveća u saksijama koje više duž autoputa na ulasku u Beograd, neverovatna investicija…

  5. Specijalno vaspitanje 1977:
    -Sirće:“Druže direktore, a šta će da bude sa palmom kada padne sneg?“
    -Direktor: „Marš barabo!“
    Beograd Zlazno doba 2020:
    Zameniče gradonačelnika, a šta će da bude sa palmama kada padne sneg?
    Je l’ vas to Đilas poslao da pitate?

  6. Radila sam pre 4-5 u Skoplju kada je nekome palo na pamet da zgrne debele pare, pa je celo Skoplje bilo posadjeno palmama. I ne samo ono nego i skoro svi gradovi po Makedoniji, osim oni koji su na visini ili u podnozja visokih planina. Uvijali su ih cemadime preko zime, prskali im stabal vodom leti da ne izgore… Nakon 2-3 zime i jedno leto, izmrzle su 99,99%. Banane recimo uspevaju tamo-amo po dvoristima daleko „uspesnije“ od palmi. Pa cak i masline… Neko je drpio ni manje ni vise nego pola miliona evra za tu, dotle nevidjenu, glupost. Jos je i dodatno kostalo uklanjanje suvih drveca i to ISKLJUCIVO nocu, da se ne vidi sramota o kojoj su svi brujali, evo kao sada mi. I NIKO nije odgovarao do dan danasnji. A sto pa ne bi moglo isto i u Beogradu?

    1. Skoplje su zasadili i sa kic spomenicima, pa sto bi im problem bilo sadjenje palmi i njihovo uklanjanje obnoc. Sto se kic spomenika tice Beograd je sad ispred Skoplja posto su ih u Skoplju vecinu porusili.

  7. Beograd nije njihova prcija da ga unkazuju kako hoce.Beograd je grad nasih predaka i naslednika, a takve budalastine, neznanje i podrugivanje narodu je sramno!!!KO je smilsio nek na svom imanju stavlja i palme i sa god hoce, nek osavi Beograd na miru. Beograd zasluzuje bolje, neojte vise da ga „sredjujete“, svoje ideje sprovodite na svom imanju i nigde vise.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.