Advokat Čedomir Stojković: Krivične prijave protiv učesnika skupova podrške Rusiji 1foto Aleksandar Roknić Danas

Advokat Čedomir Stojković podneo je krivične prijave protiv svih učesnika skupova podrške Rusiji nakon napada te države na Ukrajinu.

Stojković, koji je nedavno uveo sankcije Ruskoj federaciji, u saopštenju je naveo da je krivične prijave podneo zbog nesumnjivog izvršenja krivičnog dela podržavanja agresivnog rat iz člana 386 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Za ovo krivično delo propisana je kazna zatvora od dve do 12 godina.

„Nužno je da organi gonjenja Republike Srbije odmah ispune zakonsku dužnost i preduzmu promptno krivično gonjenje protiv svih učesnika skupa podrške agresivnom ratu, jer je to i obaveze Srbije i po domaćim zakonima i po međunarodnim ugovorima. Srbija će ili da sprovede sopstveni zakon i odmah pokrene krivično gonjenje protiv svih učesnika sramnog skupa, od kojih su pojedinci javne ličnosti ili da pogazi sopstveni zakon“, naveo je Stojković.

On je ocenio da ponašanje u Beogradu na skupovima podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu ujedno predstavlja i zastrašivanje ukrajinskih izbeglica, te da je „hapšenje učesnika podrške Rusiji nužno i hitno i jedino moralno“, jer organizatori skupa najavljuju nova okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari