Advokat Dalibor Katančević o odluci da njegov klijent u predmetu protiv Veljka Belivuka bude vraćen u pritvor 1Foto: M.M./ATAImages

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, a kojim je ukinut pritvor Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću, optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Drugostepeni sud je usvojio žalbu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i danas im ponovo odredio pritvor.

Dalibor Katančević advokat Nemanje Lakićevića za N1 kaže „da Apelacioni sud nije preinačio odluku Višeg suda o ukidanju pritvora njegovom klijentu kao ni Aleksi Stošiću, već je ukinuo tu odluku i vratio ju je Višem sudu na ponovno odlučivanje“.

Odluku o ponovnom pritvoru je danas donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.

Katančević je potvrdio za N1 da je policija danas došla po Lakićevića koji se nalazio u kućnom pritvoru sa nanogicom, i vratila ga u pritvorsku jedinicu.

Protiv ponovljene odluke Višeg suda u Beogradu dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, međutim, ta žalba ne zadržava izvršenje rešenja, što znači da okrivljeni ostaju u pritvoru do ponovne odluke Apelacionog suda.

Podsetimo, na ročištu u postupku protiv klana Veljka Belivuka koje je održano 28. marta na predlog advokata odbrane u slučaju optuženog Alekse Stošića sudsko veće je donelo odluku da mu se ukine pritvor i da se pusti da se brani sa slobode, a u slučaju optuženog Nemanje Lakićevića, njemu je pritvor zamenjen blažom merom – zabranom napuštanja stana uz obavezu nošenja elektronskog nadzora.

Nemanja Lakićević i Aleksa Stošić optuženi su u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka, kom se sudi za sedam teških ubistava, otmice, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari