Advokat Prelević: Vučić pravi cirkus od tragedije kod Doljevca 1Foto: V. Torović

Advokat Božo Prelević, branilac porodice Stanike Gligorijević, koja je poginula na naplatnoj rampi Doljevac, i Mirjane Aleksić, rođene Stanikine sestre, povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “nikada građanima nije obećao ceo snimak te saobraćajne nesreće“, kaže da ”ne želi da učestvuje u Vučićevom cirkusu, koji je napravio od tragedije”.

“Vučiću je očigledno dosadno, nema šta da radi pa zamajava i zaglupljuje Srbe. Pitajte ga da prikaže snimak petogodišnjeg propadanja Elektroprivrede Srbije”, rekao je Prelević.

Mirjana Aleksić iz Knjaževca, koja je u nesreći teško povređena, rekla je za Danas da je Vučić obećao da će zetu ili nekom od članova porodice pokazati ceo snimak.

“Došao je kod mog zeta i sestrića, rekao im da nikom ne govore da je bio kod njih.Tada im je rekao da je on video snimak, ali da je užasan i da ne može da ga pusti sestrinim sinovima. Međutim, obećao je da će da pošalje službeni autombil po zeta ili nekog člana naše porodice i da će im prikazati ceo snimak. Nikada to nije uradio”, kazala je ona.

Ona je ponovila da “postoji snimak na kome se vidi kako iz pravca Leskovca automobil dovozi Dejana Stanojevića posle nesreće.

“Mi smo potpuno sigurni da je za volanom tog automobila koji je usmrtio moju sestru i mene teško povredio, bio Zoran Babić, tadašnji direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić. Zaista mi nije jasno zašto je predsednik Srbije zaštio Babića i dozvolio da krivicu preuzme čovek koji je dovezen nakon nesreće”, rekla je Aleksić.

Međutim, predsednik Srbije je 22. avgusta 2019. godine obećao da će pustiti snimak u javnost.

“Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne države organe kao predsednik Republike da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci“, kazao je tada Vučić u intervjuu za Glas Amerike.

Apelacioni sud u Nišu je u decembru prošle godine pravosnažno osudio Stanojevića na četiri i po godine zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, koje je izvršio tako što je 31. januara 2019. godine, službenim automobilom udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi Doljevac, kada je jedna osoba poginula, a petoro povređeno.

Ovaj sud je usvojio žalbu niškog Osnovnog javnog tužilaštva i Stanojeviću za osam meseci uvećao zatvorsku kaznu koja mu je izrečena prvostepenom presudom Osnovnog suda.

Prema navodima optužnice, Stanojević je na dan nesreće, krećući se službenom “škodom superb” iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu na naplatnoj rampi Doljevac, usled čega je ona udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Gligorijević, koja je bila na zadnjem sedištu “opela”, poginula je na licu mesta, a među povređenima bio je povređeno je i Babić, koji je, po oceni suda, bio na zadnjem sedištu.

Vozač bivšeg direktora Koridora Srbije Babića,  Stanojević (37), koji je osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i šest meseci zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, uložio je vanredni pravni lek na ovakvu presudu.

Deo javnosti, predvođen tadašnjim predsednikom Pokretom slobodnih građana, Sergejem Trifunovićem, optuživao je Babića da se on nalazio za volanom “superb škode”, koja je udarila u autobobile na naplatnoj rampi Doljevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari