Advokat traži da se Bobanu Bogdanoviću dodeli obezbeđenje 1Boban Bogdanović Foto: KRIK/Screenshot

Stefan Petrović, advokat Bobana Bogdanovića uputio je dopis Sektoru unutrašnje kontrole MUP, u kome traži obezbeđenje i zaštitu ličnosti svog klijenta.

Petrović je u dopisu podsetio da, u skladu sa članom 224. Zakona o policiji, unutrašnju kontrolu zakonitosti rada policijskih službenika policijskih i drugih službenika zaposlenih u MUP vrši Sektor unutrašnje kontrole, a naročito, kako je naveo, u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih i manjinskih prava i sloboda pri izvršavanju službenih zadataka i primeni policijskih ovlašćenja.

„Naime, Boban Bogdanović je 29. marta dao izjavu u Tužilaštvu za organizovani kriminal o saznanjima koja ima u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Istog dana, na internetu je objavljen njegov intervju za KRIK o ovim saznanjima. Imajući u vidu da je zbog ovih činjenica ugrožena Bogdanovićeva bezbednost, iz razloga što je u svojim izjavama optužio određena lica da su učestvovala u navedenom ubistvu, kao i da je primetio da ga nepoznata lica prate na ulici, molim vas da u saradnji sa Jedinicom za obezbeđenje ličnosti ispitate potrebu uvođenja obezbeđenja i zaštite ličnosti Bobana Bogdanovića“, navodi se u dopisu.

Advokat Petrović je takođe molio da mu se dostavi izveštaj o svim preduzetim merama povodom zaštite ličnosti Bogdanovića i da mu, u skladu sa Zakonom o policiji, odgovore na dopis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari