Advokat traži krivični postupak protiv roditelja dečaka koji je ubio druga u Niškoj Banji 1Foto: Ilustracija/FreeImage

Saša Knežević, punomoćnik porodice Simić iz Niške Banje, čijeg je 13-godišnjeg sina Andreja 5. oktobra ove godine ubio njegov školski drug M.M, zatražio je od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu pokretanje postupka protiv njegovih roditelja zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta.

Advokat je uz predlog za hitno preduzimanje dokaznih radnji dostavio i četiri fotografije koje, kako kaže, dokazuju da su se u radnjama roditelja dečaka koji je izvršio ubistvo stekla sva obeležja krivičnog dela zlostavljanja i zanemarivanja maloletnog lica, prenosi N1.

Advokat Knežević kaže da su fotografije do kojih su došli roditelji ubijenog dečaka, jedan od ključnih dokaza da je maloletni počinilac ispoljavao poremećaje u ponašanju, o čemu su njegovi roditelji bili upoznati a nisu preuzeli ništa.

Prema njegovim rečima, fotografije su preuzete sa Fejsbuk probila majke M.M.

S obzirom na to da je izvršilac dela maloletno lice, postupanje u predmetu je preduzelo niško Više javno tužilaštvo. Nakon što je ustanovilo da ne može da preduzima pravne radnje jer je dečak maloletan, dalje postupanje je preuzelo OJT radi utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela zanemarivanja maloletnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari