Advokati: Najoštrije protiv izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju najavljenoj putem medija

Ostavite komentar


  1. Drzavne poslove notara i izvrsitelja obavljaju privatna lica i treba ih vratiti u sudove, tamo gde im je i mesto.

  2. U celom demokratskom svetu postoje notari i izvršitelji , kao deo pravosudnog sistema , jedino se kod nas to pretvorilo u mafijaško -koruptivnu delatnost , posebno izvršitelji , ali i notari kao deo naprednjačke mafije.

  3. Da g Slobo postoje notari i izvršioci po Sud rešenjima presudama ali u okviru Suda rade u Sudu i nisu privatni izvršitelji kao kod nas što pljačkaju narod gori od Turaka kad su harač uzimali Kod nas treba zakonski urediti državu kao na zapadu kao u svakoj dem drž i počet iz početka promeniti sve ceo sistem Kod nas nije niti če biti zak uredjena drž rade što hoće izvršitelji pa videli ste verovatno kako isteruju ljude iz stanova da neoričamo dalje strašno

  4. NIKAKO NE DATI NADLEŽNOST JAVNIM IZVRŠITELJIMA JAVNE IZVRŠITELJE JE BOLJE UKINUTI I VRATITI NADLEŽNOSTI SUDU KAO ŠTO JE PRETHODNO BILO

  5. Pošto sam jedna od onih koji imaju tzv. „staru dokumentaciju“ i već petu godinu ne mogu da u RGZ ostvarim svoja nasledna prava, pokušaću da objasnim suštinu ovog problema. Zamislite da su vaši deda i baba svojim ličnim sredstvima izgradili ili kupili neku nepokretnost. Nakon njihove smrti, tu nepokretnost su nasledili vaši roditelji, a nakon njihove smrti vi kao njihov naslednik po sili zakona. I, sad, vi odlazite u RGZ da upišete tu nepokretnost na svoje ime i tamo vam kažu: „A pa to je stara dokumentacija, to je još od dede i babe od pre sto godina. Ne možemo da vam upišemo vaša prava na toj nepokretnosti“. E, to je u Srbiji sasvim normalna pojava koja se naziva „problem stare dokumentacije“.

  6. Tu mnogo toga nije logično, između ostalog izvrsitelji nisu zaduženi za pružanje pravne pomoć.RGZ je dužna da pruži pomoć nekoj stranci a ne da otvara sumnjiv posao javnim izvršiocima otimaju ga notarima i advokatima.

  7. Direktor RGZ je neuko i neobrazovano, nesposobno lice koji ne zna da orgsnizije RGZ. Bojan Kostic i kancelarija u Zemunu, provodi imovinski kriminal ne retko, u ookusaju sticanja tudje imovine iznudom. Odbija se kriminal na relaciji Draskocic i Kostic, jer propali privatni izvrsitelji u bankrotu nece dobiti podatke o imovini ljudi, kako bi je ulicnim sudom plenili za licne interese. Tu dronjavost neuke drzave i primasene skupstine, gradjani odbacuju.

  8. To je iskljucivo posao Suda, a ne RGZ i kojekakvih samozvanih izvrsitelja koji cesto vrse imovinski kriminal. U slucaju Bojana Kostica iz Zemuna, to je osvedoceno i u Sudu,pa se podaci istima nece davati.

  9. Ovako osetljive stvari rade samo Sudovi i bez naknade, jer ova drzava improvizacija ne zna sta radi. Izvrsitelji i RGZ kvo ne mogu raditi, sa zakinskim predlogom ili bez.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.