Advokatica reagovala na optužbe da je "nametnuta" Koluviji: Misle da će postati veliki ako se popnu na nekoga koga smatraju velikim 1Foto: FoNet/Božidar Petrović

Ako je trenutna koncepcija odbrane mog bivšeg klijenta blaćenje i diskreditacija njegove prethodne stručne odbrane i mene kao branioca – samo napred!

Međutim, ja samo ne znam koja je tačno tu korist u smislu osporavanja dokaza za okrivljene u ovom postupku, čak sam ubeđena da je to apsolutno kontraproduktivno. Al’ nek je sa srećom, kaže za Danas advokatica Zora Dobričanin Nikodijević, komentarišući izjavu sadašnjeg branioca Predraga Koluvije, advokata Ivana Bajazita, da je ona Koluviji bila „nametnuta“, implicirajući da je ona na neki način umešana u „političku pozadinu“ slučaja Jovanjica.

Podsetimo, Dobričanin Nikodinović je od hapšenja u novembru 2019. godine do marta ove godine zastupala Koluviju i na predmetu Jovanjica 1 predvodila tim njegovih branilaca.

Otkako su prekinuli saradnju njeno ime nije bilo spomenuto u sudnici Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu do danas, kada je to učinio svedok Milan Đekić, IT stručnjak koji je radio u Jovanjici. Suočen sa više nedoslednosti u iskazima koje je davao pred tužilaštvom, u poređenju sa onima koje je davao pred sudom Đekić je rekao da ga je Dobričanin Nikodinović u policiji savetovala da „slobodno upotrebi ime Predraga Koluvije“.

Dobričanin Nikodinović za Danas ističe da joj je danas bio prvi radni dan nakon što se jedva oporavila od korone, te da ne želi da se bavi tračevima, niti da se brani od senzacionalističkih izjava bilo koga.

– Svi znate da mnoge sitne duše, ljudi koji su mali u svojim očima, misle da ce porasti i postati veliki tako što pokušavaju da se popnu na nekog koga smatraju velikim. Ne čudi me da je neko odlučio da se u tom cilju u ovom slučaju popenje na moje ime, na moj ugled, uspeh i karijeru, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Ona je dodala da je ponosna na bukvalno sve svoje odbrane, i da stoji iza svega što je uradila u svakom predmetu, pa i u predmetu poznatom kao Jovanjica.

– Koliko sam vremena, znanja i truda uložila i ne samo ja već čitav tim kolega i drugih stručnjaka – vidi se u spisima predmeta. Ako neko zna da iskorosti i nastavi sve to što sam ja radila i uradila, i danas kao i pre dve godine ja kažem da očekujem samo oslobađajuću presudu za mog bivšeg klijenta. Ja ne okrećem ploču u skladu sa nečijim dnevnim potrebama i stanjem. Mene inače uvek zanimaju činjenice i dokazi, a ne podržavam senzacionalistički pristup ni u jednom predmetu. U krajnjem slučaju, nek se svako u krivičnom postupku brani kako misli da je za njega najbolje, zaključuje Dobričanin Nikodinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari