Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humana subota" na Paliću 1Foto: J. Patarčić/Danas

U organizaciji Crvenog krsta Subotice, tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Humana subota” održaće se u subotu, 10. juna, na Velikoj terasi na Paliću, od 8 do 11 časova.

Akcija će se sprovesti u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica, a svojim prisustvom i angažmanom podržaće je i Zavod za javno zdravlje Subotica i Dom zdravlja Subotica, čiji će lekari zainteresovanim građanima pružati besplatne zdravstvene preglede.

Dobrovoljne davaoce krvi očekuju i druge pogodnosti, pa će na dan akcije JP “Subotica-trans” obezbediti besplatan prevoz autobuskom linijom broj 6 svim građanima koji prikažu knjižicu dobrovoljnog davaoca.

Od 8 do 10 časova služiće se zahvalni doručak uz, sada već, tradicionalnu podršku Udruženja pčelara “Pčela”, a nakon toga sve dobrovoljne davaoce krvi očekuje ručak u vidu vojničkog pasulja.

Dobrovoljnim davaocima i članovima njihovih porodica biće obezbeđene ulaznice za Zoološki vrt na Paliću, kao i mogućnost vožnje katamaranom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari