Aktivan program članova Crvenog krsta u Subotici 1Foto: Crveni krst Subotica - Gradska organizacija (Facebook)

Crveni krst u Nišu i Crveni krst u Subotici i ove godine su organizovali trodnevni letnji kamp mladih u Divljani kom je učestvovalo 15 volontera iz Subotice koji je posvećen programskim aktivnostima Crvenog krsta.

Do sada su održane radionice iz oblasti difuzije i programa dobrovoljnog davalaštva krvi, koje su realizovali stručni saradnici Crvenog krsta Niša i edukovani volonteri Crvenog krsta Subotice.

Takođe, osim ovih aktivnosti, subotički Crveni krst je uz saglasnost Predškolske ustanove „Naša radost“ iz Subotice, u objektima „Kalimero“, „Suncokret“, „Hajdi“, „Petar Pan“, „Jagodica“, „Ciciban“, „Alisa“ i „Zeka“, realizovali radionice iz programa „Borba protiv trgovine ljudima“, koje su prilagođene njihovom uzrastu.

„Bilo nam je zadovoljstvo razgovarati sa decom i ukazati im kako treba da prepoznaju i izbegnu potencijalne opasnosti u kojima se mogu naći“, navode u Crvenom krstu.

Aktivan program članova Crvenog krsta u Subotici 2
Foto: Crveni krst Subotica – Gradska organizacija (Facebook)

Ujedno je nastavljena i saradnja sa AIESEC u Subotici i gostima iz Tunisa, Turske, Grčke i Srbije, u okviru radionice iz PHV programa, na temu „Rodna ravnopravnost“, koju su na engleskom jeziku realizovali volonteri i edukatori ove organizacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.