Aktivisti započeli šetnju mira od Gandijeve biste u Beogradu 1Foto: EPA-EFE/JAGADEESH NV

Aktivista iz Indije Nitin Sonavane (Sonawane), budistički monah iz Japana Ikeda Šonin i srpski državljanin Ivan Nikitović krenuli su danas u šetnju mira od Gandijeve biste na Savskom keju u Novom Beogradu, saopšteno je iz ambasade Indije.

Sonavane, koji pešači po čitavom svetu kako bi proslavio 150. godišnjicu rođenja Mahatme Gandija i širio Gandijevu filozofiju, poruku mira i nenasilja, svoj poduhvat je počeo u novembru 2016. biciklom, a posetio je oko 39 zemalja u Jugoistočnoj Aziji, Severnoj i Južnoj Americi, Africi i Evropi.

Ambasador Indije u Srbiji Subrata Batačardži položio je tim povodom cveće na Gandijevu bistu i održao govor o Gandijevom životu i filozofiji.

Uoči 150. godišnjice rođenja Gandija ambasada će organizovati predavanje koje će održati Šobana Radikrišna, veliki poznavalac filozofije Mahatme Gandija.

Predavanje o Mahatmi Gandiju biće dostupno i onlajn na linkovima https://srrs.facebook.com/IndiaInSerbia i https://twitter.com/IndiaInSerbia.

Na dan Gandijevog rođenja, 2. oktobra, ambasada Indije kod biste Mahatme Gandija na Savskom keju u Novom Beogradu odaće počast ovom velikanu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari