Aleksandar Olenik: Sreten Lukić, još jedan ratni zločinac na našim ulicama

Nakon što su mediji preneli infomraciju da je policijski general pušten na slobodu iz haškog pritvora

Ostavite komentar


  1. Ovo za Lukića prosto nije tačno i to često naglašavaju njegove kolege sa kojima se zna još od prvog razreda srednje škole MUP-a u Sremskoj Kamenici. Podsetimo se ko ga je sve branio prilikom odlaska u Hag, među njima je bio i Nenad Čanak. Dakle, prilično neprecizno tumačenje advokata Olenika.

  2. Bilo bi dobro da g. A. O. konačno malo razmotri rad suda u Hagu,njegovu nedoslednost,pristrasnost,podložnost pritiscima EU i USA,zatim da se udubi u uzroke i način raspada SFRJ,pa bi možda bio malo realniji,objektivniji i uzdržaniji u ocenjivanju i komentarisanju posledica svega prethodno navedenog.Nije to tako lako,posebno kad se želi prednjačiti u negaciji jednog naroda,po svim bitnim elementima njegovog bitisanja.

  3. Advokat Olenek je još jedan od mnogih izdajnika koji branioce naše zemlje i naroda od NATO agresora naziva zločincima. Gde prioada i kom narodu ovaj advokat i koga on brani u ovoj zemlji.n

  4. Ali zato Olenik ne bi imao nista protiv da ratni zlocinci Haradinaj, Taci, Gotovina ili Oric prosetaju nasim ulicama…

  5. Pa slično je i u susednim državama,i njihovi su se vratili među svoje. A gde će,inače?

  6. sta vi znate,niste bili dole,I MENE DUZE ZA 4 SIPTARA,naoruzani,uniforma,podesis optiku i zdravo,nadas se da nema njihovog snajpera.e pa ja se nisam slikao,uzimao cinove:radio sam ono sta najbolje znam,ne pusticu PJP,dovukli polis,iz javne beznednosti i hoce za 15 dana da napravim „specijalce“,jos se hvale :bili smo na obuci VP.5000,strasno

  7. Gospodin Olenik bi čoveku koji je odslužio kaznu uradio šta? Ne bi mu dozvolio da živi na slobodi ili… Ako se dobro sećam Lukić je nakon saznanja da je optužen za brojna dela po osnovu komandne odgovornosti sam otišao i branio se. Ta krivica je, na žalost, ekskluzivna privilegija Srba, a znamo da je bilo mnogo odgovornih na svim stranama što izgleda Oleniku nikad nije bilo važno. Kakva je pravda ako neje univerzalna. Bez upuštanja u krivicu pomenutog Lukića, zapanjujuće je da gospodin Olenik sa toliko strasti sam sudi, a moglo bi se i njemu svašta prebaciti, ali objektivnost teško.

  8. Preseliš se lepo u Hrvatsku pa viđaš Gotovinu svaki dan, ili u BiH kod Nasera. Tamo ti neće smetati srpski zločinci. Zbog ovih i njima sličnih ne negodujete.

  9. Agresija.
    Razbijanje Jugoslavije počeli su Slovenci nastavili Hrvati……pa ko je tu bio agresor?

  10. Vise je Srba optuzeno za zlocine u gradjanskim ratovima 90-tih, nego Nemaca za nepocinstva u WW2. Pametnom je sve jasno.

  11. Olenik je advokat ali i političar predsednik Građanskog demokratskog foruma, i kao takav nije objektivan u kritici vlasti, naročito što se ne predstavlja kao političar.

  12. Olako govorite stvari u koje se ne razumete a veoma ste ostrašćeni,čovek je slobodan građanin kad odsluži svoju kaznu,ostalo je vređanje nepoštovanje i lična frustracija od koje se dobija veliki pritisak

  13. Zamolio bih gospodina Olenika da mi objasni sta su Taci, Haradinaj,Oric,Gotovina i mnogi drugi

  14. Ovo ništa nije tačno.
    Sreten Lukić je jedan častan čovek, pravi profesionalac u svom poslu. Zločinačka NATO agresije ga zatekla na toj dužnosti i sigurno nije izdao nijedno naređenje koje bi zadiralo u ratni zločin. Bio je samo koleteralna šteta u lancu odgovornosti, a lično sigurno nije kriv. Svi koji ga znaju i u poslu i privatno znaju da je visoko moralna osoba. Ipak ne možemo sve u isti koš sa vojvodom od Karlobaga i njegovim učenikom Vučićem kojima treba biti suđeno i za zločin nad srpskim narodom.

  15. Da li si napisao ovako nešto za Gotovinu, Orića ili Haradinaja? I znas li
    Mozda sta znaci gnjida?

  16. Nije mi jasno šta znaci ovo što kaže Olenek, kaže šetaće ulicama osudjenik za ratne zločine. Čovek je izdržao kaznu, pustili su ga iz zatvora u Hagu, dolazi u svoju državu i šta bi sad po ovom Oleneku trebalo da uradimo sa njim, da li da ga obesimo na Terazijama, ili da ga ubijemo na neki drugi način, u neku jamu da ga bacimo ili da mu se zabrani da izlazi iz kuće. Ne razumem ovog čoveka šta on to govori. Da li on zna šta priča. Da je zaista bio teški ratni zločinac pa odslužio kaznu a nije bio obzirom kako se Sud u Hagu ponašao prema pravim ratnim zločincima koje je oslobadjao, ali kažem i da jeste bio, izasao legalno na slobodu i ovaj sad hoće da ga valjda linčujemo, ili da mu zabranimo da izdaje na ulicu. I taj Olenek mi je neko ko se zalaže za ljudska prava. Dok je takvih ovaj sadašnji će vladati još 20 godina.

  17. Znači, gdin Lukić nema pravo na rehabilitaciju, socijalizaciju i pravo na slobodu kao bilo koji drugi zatvorenik osuđen za bilo koje delo? Olenik zaboravlja ono što je nekada učio na pravnom fakultetu, ako je ikada to i naučio. Osim rečenog, veću opasnost predstavljaju nesuđeni ratni zločinci koji slobodno šetaju Sarajevom, Zagrebom, itd.

  18. To je posledica pristrasnog haskos suda koji je bio sve samo ne ojektivni sud. Sud u Hagu je, sa nekim retkim izuzecima, bio iskoriscen iskljucivo za kaznjavsnje Srba za neposlusnist. Svaka akcija ima ogovarajucu reakciju.

  19. Neverovatno da školovan čovek,advokat ovako razmišlja.Ovakvim razmišljanem opasniji je on na ulici ili bilo gde od generala Lukića

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.