Aleksandar Šapić otvorio sezonu kupanja u Mladenovcu 1foto FoNet/SNS

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas u Mladenovcu renovirani bazen Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža“, čime je u toj beogradskoj opštini zvanično počela kupališna sezona, i poručio da smatra obavezom da sport ostavi u boljem stanju od zatečenog, saopštio je Sekretarijat za informisanje Beograda.

Šapić je po obilasku bazena ocenio da bi „još mnogo stvari“ trebalo da se uradi u tom objektu i dodao da Mladenovac zaslužuje da ima „ozbiljan sportski centar“.

„Moja obaveza je da, kao gradonačelnik Beograda i kao neko ko se dugo bavio sportom, ovu oblast ostavim u mnogo boljem stanju nego što sam je zatekao. Želim da za par godina Beograd bude daleko opremljeniji kada su u pitanju bazeni, sportski centri, igrališta, kao i da ponuda sportskih dešavanja bude veća“, rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, sport i kultura ne mogu da budu profitabilni.

„Ako hoćemo da vodimo računa o svom narodu i pokoljenjima – ne može sve da bude tržišno, a upravo sport i kultura ne mogu da budu deo tržišne ekonomije. Ulagaćemo u te oblasti, ali nećemo očekivati da se svaki dinar vrati“, rekao je Šapić i zaključio da se takva ulaganja vraćaju kroz kvalitetno odrastanje i zdraviju decu i predstavlja ulaganje u budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari