"Zatečen sam": Aleksandar Šapić položio venac, pre toga pozvao građane da dođu ispred Starog dvora 1Foto: Beoinfo

Aleksandar Šapić položio je venac tragično nastradalim đacima i zaposlenima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Venac je položen ispred ulaza u Skupštinu grada, a posle toga su zapaljene i sveće.

Polaganju venca prisustvovao je gradski menadžer Miroslav Čučković, glavni gradski urbanista Marko Stojičić, pomoćnik gradonačelnika Cvijo Babić i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Pre toga, Šapić je pozvao sve građane da večeras od 18 časova dođu ispred Starog dvora, zapale sveću, odaju počast žrtvama i da zajedno iskažu saosećanje sa porodicama stradalih u OŠ „Vladislav Ribnikar”, Smederevu i Mladenovcu.

Kako se navodi na sajtu Grada Šapić je, kako je rekao, ostao zatečen onim što se dogodilo.

„Ostao sam zatečen kao i najveći broj ljudi koji žive u našoj zemlji i našem gradu. Sve drugo, osim izjave saučešća i saosećanja sa porodicama nastradalih, mislim da je bilo suvišno reći. Želeo bih da pozovem sve Beograđane da upravo ispred Starog dvora, na mestu gde obično čekamo i proslavljamo naše najsrećnije momente, odamo počast žrtvama ova dva nesrećna i zaista nezapamćena zločina. Da upravo na tom mestu u ovom verovatno jednom od najtežih momenata za Beograd i Srbiju pokažemo dostojanstvo, empatiju, razumevanje i saosećanje sa tragično stradalim žrtvama i njihovim porodicama“, rekao je Šapić za Beoinfo.

On se zahvalio svima onima koji su ponudili pomoć porodicama nastradalih.

Kako se navodi na sajtu beograd.rs gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i svi gradski većnici i sekretari, od 17.15 časova paljenjem sveća ispred Starog dvora odaće poštu nastradalima, a građani će to moći da učine od danas u 18 časova do nedelje u ponoć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari