Aleksić: Otkazivanje rušenja na Kopaoniku dokaz kriminalizacije 1Miroslav Aleksić Foto: NPS

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je otkazivanje rušenja nelegalno izgrađenog objekta usred zaštićene zone Nacionalnog parka Kopanik konačni dokaz potpune kriminalizacije Srbije i nepostojanja pravne države.

On je istakao da je taj slučaj u potpunosti ogolio činjenicu da svaka politička, pravna i ekonomska odluka u Srbiji zavisi isključivo od interesa koji u tome ima aktuelni režim i pojedinci kojima naprednjačka vlast dodeljuje razne privilegije.

Narodna stranka zahteva od ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da rade svoj posao i javnosti kažu zašto je izostalo najavljeno rušenje, ko će odgovarati za kršenje zakona i ko su stvarni vlasnici divljeg objekta.

Aleksić u pisanoj izjavi podseća da je Ministarstvo građevine već srušilo 79 nelegalnih objekta u nacionalnim parkovima, a da samo u ovom slučaju nije imalo asistenciju policije.

Dokle sežu pipci klike koja Srbiju pretvara u privatno vlasništvo vidi se i iz činjenice da se ovim povodom nije oglasilo ni tužilaštvo, ni bilo koji drugi nadležni organ, iako je za nelegalnu gradnju zaprećena kazna do osam godina zatvora, ukazao je Aleksić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Aleksić: Otkazivanje rušenja na Kopaoniku dokaz kriminalizacije”

  1. А, „Дрвенград“, другови? Зар и то чудо није подигнуто у сред заштићене зоне националног парка, и то не један објекат, него цела једна махала!? Сетите се понекад како сте радили док сте „били властни“ – има и међу нама оних који се сећају…

    • Poredjenje Drvengrada odobrenog od „ondasnjih“ vlasti sa onim, da se blago izrazim, golubarnikom odobrenog od „ovdasnjih“ vlasti je samo moguce uz koriscenje ozbiljnih opijata. Ali, svaka cast za spin, zasluzujes duplio letovanje.

    • Е мој „Јадаковићу“. Какво ти је ово поређење? Па ти изједначаваш онај „голубарник“ са Дрвенградом. Види се да си представник оног дела смушеног бића нашег народа. Мука је то, али мора се издржати.

  2. Država ne može da ukloni jedan objekat a ovamo hoće da brani Kosovo? Pa čime rođaci,kojim autoritetom?Jel opet u rat gurava raja koja ima hipoteke na stanove,koja nema za struju,vodu … e neće da može!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.