Aleksić: Razapinju Milenkovića kao što su razapinjali Olivera Ivanovića 1foto FoNet Milica Vučković

Kampanja koja se preko tabloidnih medija vodi protiv načelnika beogradskog Odeljenja za droge Slobodana Milenkovića i njegovih kolega koje su otkrile plantažu Jovanjica, jako me podseća na kampanje koje su prethodile ubistvu Olivera Ivanovića i diskreditaciji inspektora Dejana Jovića, koji je preminuo pod sumnjivim okolnostima, kaže za Danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Aleksić, prvi političar koji je govorio o vezama vlasnika Jovanjice i vrha države, za Danas napominje se “razapinjanje Milenkovića po istom prinicipu po kom je razapinjan Oliver Ivanović” sprovodi kako bi se sprečila mogućnost da dođe do optužnice Jovanjica 3 koja bi se bavila političkim nalogodavcima operacije prozvodnje narkotika.

– Umesto da ih nagradi, vlast crta mete na čelo policajaca koji su otkrili Jovanjicu, povezujući ih sa raznim kriminalnim klanovima. Potpuno je neverovatno da premijerka izjavi da je hapšenje Predraga Koluvije pokušaj državnog udara, jer to praktično pokazuje da vrh vlasti više poverenja ima u Predraga Koluviju, osobu koja je okrivljena da je vođa kriminalne grupe sa ranijim osudama, nego institucijama sistema, navodi Aleksić.

Prema njegovim rečima, posledice ove kampanje protiv policajaca koji su uhapsili Koluviju osetiće se i u brojnim drugim istragama krivičnih dela.

– Tretman kojim su izloženi policajci iz beogradskog odeljenja za droge, jasna je poruka svim drugim policajcima koji se bave ovom sferom kriminala. Ta poruka je – država podržava organizovani kriminal. I sutra će svaki inspektor okrenuti glavu kada vidi nekog narko dilera, jer zna da u suprotnom može da prođe kao Milenković i njegove kolege. A vlast, štiteći Koluviju, zapravo štiti sebe, jer i oni znaju da bi svaka dalja istraga Jovanjice dovela do samog vrha vlasti, ističe Aleksić.

Upitan da prokomentariše mogućnost da Milenković bude premešten na drugu poziciju unutar MUP-a, Aleksić ističe da je vlast pustila tu informaciju osluškujući reakcije javnosti.

– Celokupno društvo bi trebalo da stane u zaštitu Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića. To bi u prvom redu trebalo da urade tužilačke i policijske strukovne organizacije, jer ovo što se danas događa njima, sutra može svakome od njih da se desi, navodi Aleksić.

Podsetimo, pravni zastupnik Milenkovića i Mitića, advokat Zdenko Tomanović je za televiziju N1 istakao da policija proverava ozbiljne informacije da je Milenkoviću ugrožen život. Tomanović je naglasio da se obojici policajaca koji su učestvovali u otkrivanju plantaže Jovanjica, crta meta na čelo.

Aleksić: Razapinju Milenkovića kao što su razapinjali Olivera Ivanovića 2
Foto: N1

“Kada vi kao rezultat kampanje dobijete ohrabrenje da u tabloidima na naslovnim stranama proglašavate načelnike odeljenja i borce protiv droge za ‘čistače’ nekih klanova, da su oni njihovi saradnici, vi im time crtate metu na čelu”, rekao je Tomanović.

Kampanja blaćenja policajaca koji su otkrili Jovanjicu, podsetimo, počela je nakon što je Predrag Koluvija, vlasnik te plantaže, u intervjuu svom braniocu Vladimiru Đukanoviću ispričao da su mu između ostalih, pomenuta dvojica, nudili da potpiše dokument u kojem bi za proizvodnju narkotika okrivio Andreja Vučića, brata predsednika Srbije i Zvonka Veselinovića, neosuđivanog biznismena sa Kosova poznatog organima gonjenja.

Mijailović: Policajci treba javno da odgovore

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović uz konstataciju da je “ceo slučaj oko policajca Slobodana Milenkovića kompleksan” napominje da bi on, kao i svaki drugi policajac koji se nađe na meti tabloidne štampe, trebalo javno da odgovori na optužbe.

– Oni treba jasno da izađu sa svojim stavom i kažu šta imaju. Čudno je što se uopšte ne oglašavaju povodom medijskih napisa, navodi Mijailović. Na konstataciju da kao aktivni pripadnici policije moraju da traže dozvolu od nadležnih da bi se javno obratili, Mijailović odgovara da je disciplinska prijava rizik koji bi morali da preduzmu.

– Šta je veća potreba? Zaštita svog integriteta i integriteta svoje porodice, ili zaštita sebe od disciplinske prijave, navodi Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari