Američki senatori: Slobodni mediji su od vitalnog značaja za ključni prioritet Srbije 1Foto: Twiter Ambasada SAD u Beogradu

Američki senatori Odbora za spoljne poslove Kris Mardi i Džin Šejhin, kao i senator Odbora za oružane snage Tom Tilisom koji su u poseti Beogradu sastali su se sa novinarima kako bi bolje razumeli izazove medijskog okruženja u Srbiji, saopštila je Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu.

– Gostujući senatori sastali su se danas sa novinarima kako bi bolje razumeli izazove medijskog okruženja u Srbiji. Slobodni mediji koji su zaštićeni od pritisaka i političkog uticaja su od vitalnog značaja za ključni prioritet Srbije – priključenje Evropskoj uniji, objavljeno je na Tviter profilu Ambasade SAD.

Senatori su se ranije danas sastali sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, koji je sa njima razgovarao o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu, energetici i krizi u Ukrajini, naglasio privrženost Srbije poštovanju načela međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti država, o čemu svedoči i glasanje Republike Srbije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i drugim međunarodnim telima – piše u saopštenju za medije pristiglog sa Andrićevog venca.

Sa a delegacijom američkog Senata razgovarala je i premijerka Srbije Ana Brnabić, a kako je saopštio njen kabinet reči je bilo najpre o jačanju partnerstva, investicijama i evrointegracijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari