Amfilohije: Crna Gora jedinstvena u Evropi po pokušaju menjanja identiteta jednog naroda

Ostavite komentar


      1. Tako sto osporava nezavisnost drzave, ponasa se otvoreno kao politicka partija, odbija da prizna drzavne institucije, negira postojanje crnogorske nacije, najavaljuje povratak Srbiji „cim se stvore uslovi“ i naravno vredja dostojanstvo do nivoa licnog – od toga da je Crna Gora za Srbe isto sto i NDH do toga da su Crnogorci potekli iz „Brozovog Jajca“. Eto kako.

        1. Zasto je smetalo da se u crnoj gori bude srpski jezik sluzbeni kad se vecina stanovnistva govori srpski. (U Austriji nikom ne smeta njemacki jezik) Zasto se za drzavnu zastavu uzela zastava koja vise lici na albansku nego na srpsku iako je i trobojka utemeljena u crnogorskoj istoriji. Zasto je crna gora priznala Kosovo a kipar recimo nije.
          Zasto se multivjrskom parlamentu donosi zakon koji prakticno pogadja samo pravoslavce iako su prakticno svi pravoslavci bili crnogorci ili srbi protiv toga.
          Zasto je sporno da se Srbija i Crna Gora ujedine kad vecina gradjana bude za to.

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 8

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.