Amfilohije: Upotreba ćirilice u Crnoj Gori gora nego u komunizmu

Ostavite komentar


  1. U Novom zavetu Hristos kaze za neke svestenike: "Stali ste na otvorena vrata Nebeskog carstav, ne ulazite unutra vec sprecavate druge da udju".

  2. Срећом, не морамо уопште да бринемо о ћирилици у Србији, овде је све у реду, сви је користе, нико не пише латиницом.

  3. "…upotreba ćirilice gora nego u komunizmu…" (samo ne fotka ovogaaa!!)…To nije zbog toga što neko brani upotrebu, već što je ćirilica postala "ukrasno pismo" u globalnom svetu. Lokalna upotreba, kao gotica u nemačkom. A pop bi mogao govoriti istinu, a ne sejati vetar po Balkanu, jer oluje i same dolaze.

  4. U veku u kome na Google pretaživaču možeš rečenicu da napišeš u kombinaciji ćirilice, latinice, arapskog, kineskog i koga god još želiš pisma i da dobiješ odgovor bez problema, ovaj još prdi o ćirilici.

  5. Mogu samo da se nadovezem na g Amfilohija da sam prvi put ove godine posle 40 godina koliko moja porodica i ja ( inace i majcina i oceva porodica vuce poreklo iz crne gore ) imamo stan za odmor na moru osetili ne trpeljivost zato sto govorim ekavicu. Ne od obicnih ljudi ,ali od sluzbenika drzavnih institucija ! To je sve posledica visegodisnje medijske indoktirnacije politickih struktura jedinh protiv drugih.

  6. оног дана кад је благосиљала тенкове!-Обрукала се пред светом!

  7. Govor popova i prenosenje njihovih stavova trebalo bi da se ogranici na verske objekte. To je njihovo privatno misljenje koje mogu da dele sa ljudima cije je privatno opredeljenje da su religiozni. Ako im se dozvole javni nastupi, evo opet problema koji traju vec trideset godina, od onog popa koji je nosio lobanje "srpske" dece.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.