AMSS: Dobra prohodnost puteva, oprez na odrone 1EPA-EFE/FILIP SINGER

Vozače u Srbiji danas očekuju povoljne vremenske prilike koje pored malo toplijeg vremena donose i dobru prohodnost puteva i lakše uslove za vožnju, a samo je u jutarnjim časovima ponegde moguće provejavanje snega, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Veći oprez u vožnji zahtevaju i deonice kroz stenske useke i klisure, gde zbog čestih temperaturnih razlika, a i topljenja snega, dolazi i do česte pojave odrona, koji znatno utiču na bezbednost u saobraćaju.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja.

Kod Ivanjice deonica puta Odvraćenica-Preko Brdo i deonica Preko Brdo-Duga Poljana neprohodni su zbog snega i jakog vetra koji stvara snežne nanose.

Zbog velikog odrona kod Novog Pazara, u mestu Kaznoviće saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 50 metara, reguliše se semaforima.

Kod Zaječara upozorenje na sitne odrone, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali.

Kod Kruševca na putu Brus-Brzeće ima odrona i nanosa i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više putnih pravaca.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja a na teretnim terminalima kamioni na izlazu čekaju na prelazu Horgoš i Kelebija po dva sata, na prelazu Batrovci tri sata i prelazu Šid šest sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari