Ana Mihaljica bila na sastanku u Centru za socijalni rad: Može ponovo da viđa svoju decu 1Foto: 021.rs

Saradnja sa Novosađankom Anjom Mihaljicom čije je troje dece smešteno u Sigurnu dečiju kuću je ostvarena i ona će moći da ih viđa, saopštili su iz novosadskog Centra za socijalni rad.

U saopštenju je Centar kratko izvestio da je od danas ponovo uspostavljena saradnja, a i kontakt majke i maloletne dece.

„Dogovoreni su dalji koraci u postupanju, a sve u najboljem interesu dece“, navode iz Centra za socijalni rad.

Troje dece od tri, šest i 10 godina smešteno je u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog, kako navode u Centru za socijalni rad, zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici, a nakon požara u stanu u kom su deca u tom trenutku bila.

Centar za socijalni rad obavestio je ranije javnost da je zbog uznemiravnja javnosti u slučaju porodice Mihaljica, majka pozvana na razgovor.

Kako je naveo Centar u saopštenju, majka je pozvana, kako bi sačinili plan podrške za nju i decu, a sve u cilju obezbeđivanja uslova za povratak dece u biološku porodicu.

Podsećamo, zbog slučaja izmeštanja dece iz domaćinstva u kom su živeli sa majkom Anom Mihaljicom, organizovano je do sada četiri protesta, a dogodilo se i više incidenata.

Demonstranti su provalili kapiju Centra za socijalni rad, a novinari koji su pratili taj događaj dobijali su pretnje smrću.

Kako tvrde, majka Ana Mihaljica, njen advokat, kao i demonstranti – Centar za socijalni rad je bespravno oduzeo decu Mihaljici, a tvrde i da Tužilaštvo nije dostavilo nalog policiji da se deca vrate, iako je to trebalo da uradi po službenoj dužnosti, na osnovu pravosnažnog rešenja suda koje glasi da CSR nije imao pravo da oduzme decu i da treba da ih vrate majci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari