Andrija je rođen u kolima, tata je pomagao, a lekari presekli pupčanu vrpcu: Kako se mama Sandra porodila na putu za pančevačku bolnicu 1Foto: Pančevac

Sandra Mladenović iz Kačareva porodila se na putu do Opšte bolnice u Pančevu u porodičnom automobilu, 20. februara, 48 minuta pre ponoći. Porođaj je protekao bez problema uz herojsku pomoć supruga, Miloša Đukića, a beba i majka sada se nalaze kod svoje kuće jer su danas otpušteni iz pančevačke bolnice.

Devet dana pre termina za porođaj, kako navodi ta mama, na svet je donela sina Andriju, teškog 3.600 grama i dugačkog 50 centimetara. Iznenadio ih je tokom vožnje ka OB Pančevo.

– Kasno uveče sam dobila bolove. Pet minuta pre 23 sata pukao mi je vodenjak i odmah smo krenuli ka bolnici. Mislila sam da ću imati dovoljno vremena, međutim, kad sam osetila da je beba u kanalu, suprug je zaustavio auto sa strane, pozvao Hitnu i pomogao mi oko porođaja. Kada je prihvatio Andriju stavio ga je na mene, pokrio nas pelenom i jaknom i sačekali smo Hitnu, priseća se za Pančevac Sandra Mladenović za Pančevac.

Ekipa hitne stigla je u roku od par minuta i zatekla prelep prizor.

– Andrija je rođen u 23,12 časova, a do 23,30 smo stigli u bolnicu, gde su presekli pupčanu vrpcu, pregledali nas i uradili sve ostalo što je potrebno. Pohvalila bih ekipu pančevačke hitne pomoći i medicinske radnike u porodilištu koji su nas dočekali. Svi su reagovali brzo i profesionalno i doprineli da se osećamo sjajno i ponosno, posebno babice. Inače ovde je osoblje divno, jako lepe uspomene imam i od pre dve godine i dva meseca kada sam ovde rodila ćerkicu, navodi Sandra.

Andrija je rođen u kolima, tata je pomagao, a lekari presekli pupčanu vrpcu: Kako se mama Sandra porodila na putu za pančevačku bolnicu 2
Foto: Kristina Bondžulić/Danas

U noći 20. februara u porodilištu su bili dežurni doktori Mihajlo Novakov i Miloš Matović i babice Aleksandra Ilkić i Ivana Dabić, a roditeljima su svi čestitali na hrabrosti.

– Mogu da kažem da se nisam uplašila, nije mi bilo baš sve jedno, ali sam uspela hrabro da se izborim sa situacijom. I ćerkicu sam rodila prirodnim putem. Suprug se nije uspaničio, bio je pribran i sve je odlično prošlo. Andrija je zaplakao odmah. Plakao je oko minut i po, a onda se umirio i samo je gledao, nije zaklopio okice dok nije stigao do bolnice. Ovo će meni i suprugo ostati u kao lepo iskustvo i uspomena za za prepričavanje za ceo život. Porodica je bila zabrinuta za nas, ali kad su čuli da je sve u redu nije bilo kraja sreći i počelo je slavlje, kaže ponosna majka.

Kako je Danasu rečeno u OB Pančevo, majka i beba su danas otpušteni kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari