Anna Oreg: Utvrditi odgovornost za oštećenje zgrade Skupštine Vojvodine u Novom Sadu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Anna Oreg, narodna poslanica i predsednica Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana, je juče podnela Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja Gradskoj upravi za inspekcijske poslove kako bi zatražila kopiju rešenja kojim se zabranjuje korišćenja dela zgrade Skupštine Vojvodine, a u kojima su uočena manja oštećenja  do izrade Elaborata o proceni stanja konstrukcije.

Rešenje je prema pisanju medija doneo nadležni građevinski inspektor.

Prethodnih dana smo nažalost bili svedoci skandala koji se desio grubim nemarom,  kada se u javnosti pojavila vest da su popucali zidovi Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine zbog radova koji se dešavaju tik pored te zgrade, a tiču se izgradnje garaža za parking. Građevinska inspekcija je izašla na teren i zabranila korišćenje dela tog objekta. 

S obzirom na to da smo dobili dosta pitanja zabrinutih građana, smatramo da javnost ima pravo da zna, kakva su tačno oštećenja u pitanju, kao i procenu koliko će koštati da se ta oštećenja otklone a ponajviše da li je zgrada, koja je simbol Novog Sada i Vojvodine, i vojvođanskih  vrednosti i dalje ugrožena. 

Uveravamo javnost da nećemo ostati nemi dok najgora vlast u Novom Sadu ruši ovu zgradu koja je pod zaštitom države, kao spomenik kulture, jer postoji jedna mnogo važnija činjenica od toga – ona je pod zaštitom  svih nas, slobodnih građana, kojima je obraz i savest čista, a ukorenjene vrednosti su mnogo dublje i značajnije  od garaže koja će na tom mestu nastati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari