Antifašisti: Ne koketirati sa desnicom

Ostavite komentar


  1. Kako sad 18000? Kustos Muzeja grada Beograda Darko Ćirić već dve decenije tvrdi da je u pitanju 2500. Uostalom čemu obeležavanje kad kod Vesića u Skupštini grada Beograda visi šef svih beogradskih logora Dragomir Dragi Jovanović i to na počasnom mestu u svečanoj sali, dok njegov pajtaš iz DS Alimpić izjavljuje da će slika biti uklonjena "samo ako se on više ništa ne bude pitao u Skupštini". Rehabilitovani su mnogi Nedićevi ministri i savetnici a uskoro će i Nedić. Pa koga bre vi za****vate, sram vas bilo!

  2. "Hanti je naglasio da, kao antifašista, poručuje vladama da ne koketiraju sa ekstremnom desnicom"?!? Čoveče, gde ovaj živi i za šta i za koga radi? Ako je ovaj antifašista onda su i radikali (i ovi prefarbani) antifašisti. Pa taj Vesić, kod koga si došao u posetu, je ekstremni desničar, jer sve šro radi radi na štetu građanstva. Taj Vesić služi onoj musavoj i neokupanoj četničkoj rulji koja je, onomad, na čelu sa Šešeljem i Vučićem išla da bode mrtvog Tita, antifašistu, glogovim kocem i da mu raskopa grob, sve vreme se krsteći i zaklinjući se u pravoslavlje. Osramotili su i čestite, istinske pravoslavce za koje je skrnavljenje groba jedan od najtežih grehova i sramota bez oprosta.

  3. U Srbiji su rehabilitovani osudjeni i neosudjivani saradnici Nemaca i kolaboranti. Srbija je antifasticka pred svetom, a za pokuci je izmislila drugi antifasisticki pokret gibanicara i subarasa, koji nemaju nista zajednicko sa antifasizmom. Antifasizam je internacionalan. Svet poznaje i priznaje jedan Jugoslovenski antifasisticki pokret onih koji su se pozdravljali sa “Smrt fasizmu-sloboda narodu”, ali je ovaj izmisljen za po kuci mnogo prisutniji. Vidi se to i po promeni naziva ulica, uklanjanju spomenika, ‘invented history’ da se izbrise poslednjih 70 godina istorije i Srbija vrati u “srecnu i bericetnu” 1939. Fasizam se relativizuje. U Evropi ne postoji fenomen da se zlocini nacista pravdaju borbom naroda protiv okuparpra, osporava prirodno pravo naroda da se brani kad je napadnut, sto je prisutno u delu srpske javnosti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.