Aplikacija za ekološke problemeFoto: Pixabay/Pixundfertig

Sistem za ekološku inspekciju, analizu i kontrolu zagađivača deo je jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema Srbije

Stručnjaci Ministarsva za zaštitu životne sredine predstavili su gradovima i opštinama Šumadijskog okruga aplikaciju preko koje će građani moći da prijavljuju ekološke probleme

Sistem je namenjen prikupljanju informacija o ekološkim problemima, zagađivačima, deponijama smeća i otpada, evidentiranju i praćenju rada službi za obezbeđenje opasnog otpada, reciklažu otpada.

Omogućava dvosmernu komunikaciju sa građanima, ali i evidentira i prati rad službi za saniranje i otklanjanje ekoloških problema.

Jedinstvena mobilna i WEB aplikacija za celu teritoriju Srbije, omogući će građanima da dostavljaju informacije i podnose zahteve za rešavanje ekoloških problema u obliku tekstualne, odnosno multimedijalne poruke.

Sve poruke će biti prikupljane u jedinstvenom Operativniom centru koji će automatizovano praviti naloge za rešavanje problema i prattii realizaciju izvršenja tih naloga.

To znači da će aplikacija biti povezana u jedan operativni sistem koji će automatski inspektorima davati naloge da izađu na teren, a po prijavi građana.

Očekivanja su da se uUvođenjem ovakve aplikacije, koju će građani moći da instaliraju na svojim mobilnim telefonima i računarima, umnogome skrati proces od prijave do rešavanja ekoloških problema.

Aplikacija i sistem će postati aktivni tokom decembra i biće dostupni građanima za preuzimanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari