Arif Biščević: Sarajevski krug dvojke

LJUDI, SEĆANJA

Ostavite komentar


  1. Arife,vratio si me u zivot na neki nacin…Zao mi je sto se nismo ranije poznavali…Ali kazu za velika poznanstva nikada nije kasno…Hvala ti na sjecanje…Nekome gorka,nekome lijepa ali sjecanju sto je m,oras priznati najvaznije…

    1. Divan naslov i slatko gorka sudbina… Vecina gradova bivše Juge imala je svoje izletište.. Trebevic nije pomenut, moje Prokuplje ima Hisar, Vranje ima Przar, Beograd Avalu,… i mi iz Arifove generacije smo voleli sva ta mesta, drugarski susrete, bliske različitosti,… I onda Jugu zlikovci odabrane za raspad i krenu zlo… Na žalost nemali broj svih nas je završio u toj vatri pa su i ta sećanja još sveža i jaka ali lepo da ima još nas koji svoja mogu da ispisu i pokrenu lavinu emocija… Na život i na zdravlje i za neke nove susrete.

  2. Možda je apostrofiran iz najbolje namere ali samo za nekog iz Sarajeva ili Zagreba ‘krug dvojke’ može biti kompliment. To više nije najsrećnija metafora ili sinonim čak ni za njihove beogradske istomišljenike.

  3. Da li neko cita ovo iz Hrgica ulice ? PozdravArifovoj generaciji u srcu carsije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.