"Kad je pala prva kiša u dvorištu sam dobila jezero": Muke stanara ulice u Zaječaru koja je asfaltirana pred dolazak predsednika Vučića 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Stanari Mišarske ulice u Zaječaru, koja je asfaltirana nekoliko dana pre dolaska predsednika Vučića, danima negoduju zbog, kako ističu „lošeg asfaltiranja ulica i nepostavljanja trotoara”, zbog čega su im dvorišta puna vode.

Zorica Videnović, koja živi u pomenutoj ulici, za Danas kaže da im je prilikom asfaltiranja ulice, kad su pitali izvođače da li će se postavljati i trotoar, rečeno da po projektu to nije planirano.

“Prilikom asfaltiranja, oni su podigli nivo ulice, i voda je počela da ulazi u naša dvorišta. Negde se više voda slivala, a negde manje. Meni konkretno voda je ušla u podrum”, objašnjava za Danas ona.

Prema njenim rečima, nakon što su lokalni portali pisali o ovom problemu, radnici Štrabaga su došli i uredili trotoar samo ispred dve kuće.

"Kad je pala prva kiša u dvorištu sam dobila jezero": Muke stanara ulice u Zaječaru koja je asfaltirana pred dolazak predsednika Vučića 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

“Zašto samo tamo, ja zaista ne znam. To me je dodatno iznerviralo, kako je moguće da neko dobije trotoar, a neko ne. Smatram da smo svi jednaki, i ne treba da bude povlašćenih”, ističe Zorica.

Ona kaže da su radnici mogli da vide da sa vodom svi imaju problem.

“Verovatno nisu želeli da vide. To je njihova stvar. Ali istina je samo jedna, da nam se voda sliva i puni dvorišta i podrume”, dodaje Zorica.

Sagovornica Danasa kaže, da su kontaktirali Štrabag, i da je sa njima razgovarao jedan od radnika, koji je kazao da oni nemaju problem da urede trotoare.

“On je kazao da se to može uraditi, ali neko mora to da naloži. Ko to treba njima da naloži – ja zaista ne znam. Pokušavala sam preko inspekcija da dođem do rešenja, ali niko konkretno nije želeo ništa da kaže. Svako je govorio da on nije nadležan. Čak mi je građevinska inspektorka rekla da se obratim Ministarstvu za saobraćaj”, jada se ona.

Zbog ovog problema oni su se organizovali i sastavili zahtev da se utvrdi čija je odgovornost zbog loše izvedenih radova.

"Kad je pala prva kiša u dvorištu sam dobila jezero": Muke stanara ulice u Zaječaru koja je asfaltirana pred dolazak predsednika Vučića 3
Foto: Miljko Stojanović

“Nas šestoro je potpisalo od devet stanara ulice. Predali smo u petak zahtev i sada čekamo njihov odgovor”, kaže Zorica Videnović.

Najdenka Colić, stanarka pomenute ulice, za Danas negoduje kako su radovi urađeni, jer je trotoar ispred njene kuće najniži u ulici.

“Kod mene je ostao faktički kanal. Voda se tako sliva u moje dvorište. Asfaltirali su tako da je ulica iznad trotoara. Kad je pala prva kiša, ja sam u dvorištu dobila jezero”, jada se ova Zaječarka.

Dodaje da je bila prinuđena da postavlja daske, kako bi vodu usmerila u baštu, da joj voda kroz prozor ne uđe u sobu.

"Kad je pala prva kiša u dvorištu sam dobila jezero": Muke stanara ulice u Zaječaru koja je asfaltirana pred dolazak predsednika Vučića 4
Foto: Miljko Stojanović

“Dodatni problem je što su napravili trotoar samo ispred dve kuće, pa sada voda direktno ide kod mene. U peticiji koju smo predali zahtevamo da se urede trotoari”, objašnjava Colićka.

Podsećamo, kada je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao radove u nekoliko ulica u naselju “Šljivarski put”, pre dolaska predsednika Vučića u Zaječar, niko nije ni slutio da će se radovi pretvoriti u jednu vrstu agonije stanara ovog naselja.

Za Danas pojedini stanari Mišarske ulice su tvrdili da je ulica loše urađena, da nije nivelisana, a da se nakon kiše voda sliva u njihova dvorišta, pa su umesto nove ulice, dobili bazene u svojim dvorištima.

Pored toga, nema trotoara, ali kako su nam stanari kazali, obećano je “da će ih uskoro postaviti”.

I tako je zaista bilo. Brzo je napravljen trotoar, ali samo ispred dve kuće.

asfaltirana ulica zaječar
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Podsećamo, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, 17. novembra obišao je asfaltiranjе Sićеvačkе, Mišarskе i Vlasinskе ulicе.

Predsednik Vučić je nekoliko dana kasnije otvorio novoizgrađeni stadion “Kraljevica” u Zaječaru, a stanarima Mišarske ulice, ostala su, kako oni kažu, “jezerca u dvorištu”.

Kontaktirali smo i preduzeće Štrabag, ali na naše pitanje šta se dešava u Mišarskoj ulici, i zbog čega je asfaltiran trotoar ispred samo dve kuće, i da su ljudi predali peticiju zbog toga, odgovor je bio sledeći:

“Ne mogu da dajem nikakve izjave. Nisam ovlašćen za to. Ne znam na koga da vas uputim”.

Pozvali smo Odeljenje za urbanizam, ali su nas oni uputili na odeljenje za Javne nabavke.

Iz odeljenja za Javne nabavke kazali su da će proveriti i da će nas obavestiti, ali do objave teksta odgovor nismo dobili.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari