U dvorište kuće direktora beogradskog dnevnog lista Informer Damira Dragića bačen je Molotovljev koktel, ali na svu sreću niko nije povređen. Naime, kuća na koju je bačen Molotovljev koktel nalazi se u beogradskom naselju Jajinci, a u požaru je izgoreo automobil „opel astra“, vlasništvo Dragićevog oca.

Dragić je ovaj napad okarakterisao kao napad na uređivačku politiku lista na čijem je on čelu.

– Niko mi nije pretio, niti sam se sa nekim svađao. Verujem da je motiv napada vezan za funkciju koju trenutno obavljam. Pozivam policiju i nadležne institucije da što pre otkriju ko stoji iza napada, ističe Dragić za Danas.

Dragan J. Vučićević, glavni urednik i vlasnik Informera, poručio je da ovaj napad neće uplašiti novinare i urednike lista.

– Nastavićemo i dalje da pišemo o politikanskim lopovima koji su opljačkali Srbiju, rekao je Vučićević.

Zbog napada na Damira Dragića reagovala su i novinska udruženja. Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije zahtevali su od policije energičnu istragu, da pronađu i najstrože kazne nalogodavce i izvršioce napada. Udruženje novinara Srbije ističe da je posebno važno utvrditi da li postoji veza između ovog napada i pisanja Informera i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Nezavisno udruženje novinara Srbije naglasilo je da ovaj napad, koji je mogao imati štetne posledice na porodicu Dragić, ne sme ostati nerasvetljen, jer bi to značilo neuspeh policije i poraz pravne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari