Balint Pastor: Subotičani će priključak na gas moći da plate na 12 rata 1Balint Pastor, foto: Natalija Jakovljević

Subotičani koji žele da se priključe na gasovodnu mrežu moći će od 1. februara da plaćaju gasni priključak u 12 mesečnih rata, a ovaj predlog je uvršten u ovogodišnji Plan rada Javnog-komunalnog preduzeća Suboticagas, što je, između ostalog, i usvojeno na današnjoj sednici Skupštine grada Subotica.

Prema informacijama na sajtu preduzeća, cena gasnog priključka je blizu 100 hiljada dinara.

Ova inicijativa je potekla od predsednika Skupštine grada Subotica Balinta Pastora, koji je u izjavi za Danas, rekao da je u poslednjih godinu i po dana insistirao na tome da se ta mogućnost, kao i u pojedinim gradovima u Srbiji, garantuje i građanima Subotice, a da su benefiti mnogobrojni.

„Sa jedne strane, sa tog ekonomskog aspekta, to je veliko olakšanje za građane. Mislim da je u interesu građana da ukoliko jesu u mogućnosti, da je iskoriste i zbog zaštite životne sredine i zbog toga što je to u današnje vreme jedan od najjednostavnijih i najčistijih načina grejanja, u ekološkom smislu“, ocenjuje Pastor.

Podseća da Suboticagas proširuje svoju mrežu iz godine u godinu, pa je sve veći broj građana u mogućnosti da se priključi na gasovodnu mrežu.

Balint Pastor: Subotičani će priključak na gas moći da plate na 12 rata 2
Priključak za gasovodnu mrežu, foto: Shutterstock

„Ove godine je u planu da se realizuje 500 priključaka za domaćinstva i poslovne potrošače. Prethodnih godina je preduzeće projektovalo 10 kilometara gasovodne mreže godišnje i radovi su izvedeni isto u dužini od 10 kilometara, dok se ove godine to u pozitivnom smislu drastično proširuje, jer će biti 13 kilometara gasovodne mreže, i 20 kilometara projektovanja umesto dosadašnjih 10 kilometara“, objašnjava Pastor.

Kako navodi, vodi se računa o tome da se mreža na području Subotice i prigradskim mesnim zajednicama ravnomerno širi.

„Ukoliko se izvrši analiza gde su ti radovi bili izvedeni prethodnih godina, vidi se da nema ponavljanja, da su u pitanju neke nove mesne zajednice“, napominje Pastor.

Dodaje da će ove godine to biti u mesnim zajednicama Šupljak, Palić i Makova Sedmica.

„Bitno je da građani imaju mogućnosti i da nisu favorizovani samo ljudi koji stanuju u određenim područjima grada“, kaže Pastor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari