Batut preko SMS poziva na vakcinaciju 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ građanima šalje SMS poruke u kojima ih poziva da prime vakcinu protiv kovida 19, ističući da je vakcinacija najjače oružje i odgovoran korak i prema sebi i prema drugima. Iz Batuta takođe objašnjavaju da se građani za vakcinaciju mogu prijaviti slanjem SMS poruka na različite brojeve telefona u zavisnosti od toga koju vakcinu žele da prime.

-Borimo se sa Covid-19, ali u toj borbi imamo najjače oružje – vakcinu. Tvoja vakcina čeka na tebe u najbližem domu zdravlja, a ukoliko ste primili prve dve doze – možete da obnovite svoju zaštitu. Zakazivanje nije potrebno. Preko 3 miliona gradjana Srbije je već primilo vakcinu. Dođi, vakciniši se i pridruži se onima koji su postupili odgovorno prema sebi i svojim najbližima. Na tebe je red – navodi se u SMS poruci koju je Batut poslao.

Ova poruka stigla je kako građanima koji su primili dve doze tako i onima koji do sada nisu vakcinisani.

Iz Batuta su takođe poslali poruku da je od sada moguće prijaviti se za vakcinu slanjem svog JMBG-a na različite brojeve u zavisnosti od tipa vakcine.

-Ukoliko želite da se prijavite, izaberete svoju vakcinu i dobijete svoj termin, pošaljite SMS sa svojim JMBG-om: Bilo koja vakcina – Vas JMBG na 6010, Astrazeneka – Vas JMBG na 6020, Sinopharm – Vas JMBG na 6030, Pfizer – Vas JMBG na 6040, Sputnik V – Vas JMBG na 6050, Moderna – Vas JMBG na 6070. Ukoliko vakcinu morate da primite kod kuce, posaljite svoj JMBG na 6080. Ovaj servis je besplatan i namenjen je isključivo državljanima Republike Srbije sa ispravnim JMBG-om. Slanjem SMS poruke sa Vašim JMBG potvrdjujete svoju želju da se vakcinišete – još jedna je poruka koju je Batut poslao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari