Bećković: „Kamenovanje“ Handkea

Ostavite komentar


  1. Lepo receno gospodine Beckovicu. Divno je citati vase komentare i razmisljanje cak i ovakvim tuznim temama. Sunce je odavno zaslo na zapadu…

    1. Niko nikada nije komentarisao njegovo umeće kao književnika, već njegovu moralnu stranu !

  2. Matija je uvek isti, nikad nece progledati. Nego, jel „pjesnik“ ikad osudio divljastva nasih „junaka“ u Srebrenici, Sarajevu, Prijedoru, Vukovaru, Ovcari, ili Dubrovniku?

    1. Ako pesnici u Sloveniji, Hrvatskoj, Muslimansko-hrvatskohj federaciji i na Kosovu i Metohiji opevaju „junastvo“ njihovih podviznika, nema potrebe ni da srpski pesnici osudjuju bilo cije divljastvo. U gradjanskom ratu ni nasi „junaci“ nisu bili za potcenjivanje. Zato, ponasajmo se i mi, kao sto to rade i nasi susedi.

      1. Mislite ono „oko za oko, zub za zub“? Oni nama opkolili Beograd, mi njima Sarajevo. Ima logike.

  3. Od kad je Handke rekao da knjizevnost nema veze s misljenjem mislim da je besmisleno pitati knjizevnike sta misle.

  4. Samo da je napisao UŽAS PRAZNINE bilo bi dovoljno za Nobelovu nahradu. Ovde je reč o Nobelovoj nagradi za KNJIŽEVNOST, a ne za delikt mišljenja.Dragi g. Handke, čeka Vas Užice, B.bašta, Kadinjača….da dodjete i napravite književne večeri.
    I setite se kako se ovde kod nas kaže: “ Kakav deda, takva i beseda“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.