Zabranjuje se muzika u kafićima posle 22, vikendima posle 23 časa 1Foto: Beta/Milan Obradović

Odlukom Skupštine Beograda zabranjuje se emitovanje muzike u baštama ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda radnim danima posle 22 sata i petkom i subotom posle 23 sata, izuzev u Skadarliji, na Adi Ciganliji i priobalju Save i Dunava.

„Grad Beograd je inicirao izmenu Zakona o buci, čija je izrada u toku u Ministarstvu za zaštitu životne sredine. Dok čekamo novi zakon o buci, potrebno je da rešimo probleme iz naše nadležnosti“, naveo je na današnjoj sednici zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

Kako je kazao, Odluka o radnom vremenu veoma je važna jer se najveći broj građana žali na buku koja dolazi pretežno iz ugostiteljskih objekata, a posebno su ugroženi građani u centralnim grdskim opštinama

„Od ove odluke se izuzimaju tri zone koje turisti najčešće posećuju. Prva zona je Skadarlija, gde je dozvoljeno emitovanje akustične muzike, druga je Ada Ciganlija i treća zona su priobalje reka Save i Dunava. Te tri zone će biti rešene Zakonom o buci“, objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, kad se izmeni Zakon Кomunalna milicija će dobiti ovlašćenje da ima merače buke, da prekine muziku i oduzme sredstvo sa koga se emituje, kao i da do 30 dana zatvori ugostiteljski objekat.

Kako objašnjava, nove mere će uticati uglavnom na 3-5 odsto ugostitelja, jer ostali ne remete kućni red i mir.

Vesić je rekao da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine u saradnji sa Građevinskim fakultetom utvrdio pravila zaštite od buke.

Moja poruka onima koji rade na rekama, kao i drugima koji misle da rade duže jeste da sprovedu mere zaštite od buke i onda će moći da rade dokle hoće, jer tada nikome neće smetati. Ovim izmena nećemo rešiti sve probleme, ali ćemo ih rešiti u najvećem delu Beograda“, kazao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari