Beogradsko-karlovačka arhiepiskopija: Veronauka može biti izbačena iz škola

Ostavite komentar


  1. Ovi popovi će da se mešaju i u svakodnevni jelovnik. A ne izlaze iz džipova i grabe kao da su lešinari.

  2. Ovo što saopštavaju veroučitelji nije tačno, već je oblik pritiska da se što više učenika opredeljuje za veronauku. Grupe se spajaju pa ni činjenica da ih ima 30 u odeljenju nije razlog za prigovaranje. U školi u kojoj radim veronauka i građansko su deo rasporeda i odavno nisu više uvek kao sedmi čas. To nije dobro, jer se sada kao sedmi časovi pojavljuju matematika, fizika, strani jezici, književnost, predmeti koji se ocenjuju i koji su učenicima teži za praćenje.

  3. Mozete da ih vaspitavate da obozavaju i svetu makaronu ako volite, kuci

  4. Dragi veroučitelji, obratite se vašim arhijerejima koji večeraju sa Pilatom uz skute i koleno ,a iza brda se nešto veliko valja.

  5. Patrijarh odradio rok listu i postao opet miljenik naroda, pa se može nastaviti po starom. Malo im je što su treća najjača firma u srbiji posle NIS-a i EPS-a. Daj još!

  6. Nema školstva bez para. Nedostatak sredstava za plate čini da manjka nastavnika Ovo se slomi na izbornim predmetima. Možda je rešenje smanjiti fond časova deci a povećati plate nastavnicima.Izborne predmete u slobodno vreme. I građansko i versko svesti na dve – tri školske godine da se decaupoznaju pa neka se viši tečajevi odvijaju van škole.

  7. U Srbiji i dalje vladaju komunisti i njihova pokolenja, zato ovakvi vulgarni stavovi o veronauci i odnosima sa Crkvom u Srbiji ne treba da nas čude. Ni približno se ovako nešto ne može dogoditi u Hrvatskoj ili bilo kojoj državi u kojoj su katolici ili muslimani u većini. Pod plaštom razdvojenosti države od crkve, ostatci komunističkih struktura (koji imaju uporište u Beogradu kao svojoj prestolnici) i drugih mrzitelja svega srpskoga pa naravno i crkve koja im je kriva za održavanje više vekovne tradicije našeg naroda, trude se da nama koji poštujemo tradiciju, zabrane i sam pojam veronauke. Ovako ponašanje treba rešavati u skladu sa zakonom, jer bez odgovornosti nema slobodnog naroda i države.

  8. Iskreno,to je stvar porodična,ličnog opredjeljenja i treba da izađe iz škola

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.