Bez rasprave o razrešenju rektora Arsenijevića

Održana sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Pored velikog broja odradjenih usluga, koje mu, sasvim je jasno za sada čuvaju fotelju, on svakako ima u rezervi i druge opcije odbrane, ili tačnije napada. Njegova desna ruka, dekan medicinskog fakulteta i član Senata, kako su mediji informisali javnost, batinama rešava probleme sa kolegama na ulici, ali je i dalje na svim funkcijama. I to je takodje poruka rektora, u vezi poželjnog profila njegovog okruženja. Svaki pristojan i ugledan rektor, bi se povodom agresivnog ponašanja ćlana Senata oglasio, bar zatražio njegovu smenu, zarad ugleda Univerziteta, ali ne i Arsenijević. Njegovom profilu, su kompatibilni baš takvi, bahati i agresivni članovi njegove organizovane grupe. Za napredovanje na NJEGOVOM Univerzitetu, je poželjno i posebno prihvatljivo i iskustvo Indeks grupe. Audio snimak naravno nije lažiran i montiran, jer su to ti ljudi i njihove izjave. Usled opsesivne želje za privlačenjem medijske pažnje je i ostavio uključeno snimanje sastanaka za vreme svojih izliva oralnog egzibicionizma. Očekuje se da Etičkoj Komisiji izjavi da je svesno pravio cirkus i parodiju i da on naravno nije takav. Na žalost svih članova kragujevačke i srpske akademske zajednice on je upravo takav kakav je na snimku, nedostojan profesije pedagoga i profesora, i daleko od svake posmisli da neko takav može biti na mestu najuglednijeg predstavnika univerzitetske zajednice. To naše saznanje, i navodna rešenost ministra da se sa ovakvima obračuna, na žalost nisu dovoljni da se to zaisti i desi !

  2. Rak pameti, metastaze u visokom obrazovanju. Krivac: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja.

  3. Autonomija ce definitivno urusiti sve drzavne univerzitete i fakultete, a nakaradno sprovedena Bolonjska deklaracija ce doprineti jos progresivnijoj propasti jer sada stizu njihovi nadobudni naslednici koji ne znaju sta znaci ozbiljan rad. Upozoracao sam kolege na ovakav ishod, ali nije vredelo jer reforma nije doticala njihove privilegije. Ovakvi ispadi prvog coveka univerziteta su nemoguci u civilizovanim i normalnim zemljama, niti je moguce da isti zaposli pola familije na drzavnom univerzitetu. Nije fer prema studentima koji posteno uce nadajuci se da ce neko prepoznati njihov rad i da ce se zaposliti bez urgencija, niti prema gradjanima koji ucestvuju u finansiranju javnog sektora. Osim svih ucesnika koji na lokalu odlucuju o ovom slucaju, i nadlezno ministarstvo se ozbiljno izbrukalo, tako da njihove price o naporima da se unapredi visoko i nauka, padaju u vodu.

  4. Ponasanje rektora brace Arsenijevc, iako iz nekog razloga, ponasanje starijeg nije dospelo u medije, je gotovo identicno. Ono je gotovo u gram identicno sa ponasanjem AV i njegovih kompanjerosa. Zato me cudi ovoliko prosipanje zuci. Takvo ponasanje javnih delatnika trajace najmanje trosruko duze od vremena koje AV i njegovi kompanjerosi provedu na vlasti!

  5. Treba hitno smeniti rektora i svih 12 dekana koje je on postavio i trinaestu direktorku Univerzitetske biblioteke, koja svasta radi pod rektorovim patronatom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.