Biologija na udaru crkve i desničara: Šta zapravo piše u udžbenicima za osmi razred?

Ostavite komentar


  1. Jadan ovaj narod, svega se plasi: pomracenja Sunca, 5G, gej osoba, vakcine, crvenog slova …

  2. Какве везе има „прихватање различитости“ са биологојом?

  3. Cekajte jesu ovo udzbenici iz biologije ili politicki kurs LGBT komesara iz Americke ambasade.
    Dragocen je ovaj Vas osvrt, ubedljiva manjino.

  4. Problem je i u nacinu pisanja lekcija. Ove lekcije su pisane od strane nekoga ko se obraca akademskim gradjanima a ne deci. Nacin pisanja i obrazlozenje koje je dato nije blisko decjem i tesko je za razumevanje. Ne znam kada ce se neko time pozabaviti. Od crkve ocekujem da se ne mesa u skolsko gradivo i ne odredjuje sta ce deca uciti. Valjda je Srbija jos uvek (bar na papiru) sekularna drzava. Pa zamislite da svaka verska zajednica u Srbiji krene da trazi izmenu udzbenika shodno svojim verovanjima.

  5. Popovi SPC,kao da su bili na obuci kod iranskih ajatolaha,polako preuzimaju deo vlasti,naravno ne placajuci porez na ogromna bogatstva koja sticu podrskom rezimu.

  6. Sve moze da se objasni uz pomoć struke, cak iako je sve suprotno! To je XXI vek.

  7. Sramota je da se crkva mesa u školstvo a još veća sramota sto država to prihvata. Crkva nas vraća u kameno doba.

  8. pa dobro, i ja se osjecam kao macho man pored svih ovih omega muzjaka-i to sve u stiklama od 10 cm…

  9. Sve je to u redu što se tiče nauke, samo treba dodati da najveći broj onih koji se izjašnjavaju kao lgbtq nema nikakav ni hromozomski ni hormonski poremećaj.

  10. Pa problem je to sto se tematika iz knjizevnosti – gramatika i tematika iz psihologije – licni polni dozivljaj, nasla u biologiji ciji su predmet fizicke i fizioloske polne karakteristike koje definise DNK

  11. Desničarsko crkveni uticaj u suštini ne menja ništa. Ako se o nečemu ne piše ne znači da ne postoji. Deca će najviše stradati jer ostaju u mraku dogme. To naravno odgovara vlastima da lakše vladaju.

  12. Otvorena sam za sve polne i rodne opcije, ali jednostavno nema potrebe da se neke informacije silom namecu nezrelim decjim mozgovima. Niko od nas nije ostao neuk i bez ovakvih lekcija, ali saznanja su dolazila spontano – onda kada smo bili dovoljno zreli da shvatimo i prihvatimo.

  13. U ovome sto Obradovic zamera. I sta je naravoucenije. Ako je neko zenskog pola i oseca se kao muskarac i obrnuto, znaci da ce on i njegovi pajtasi iz crkve izvrsiti prevaspitavanje doticne. Ili predlazu neko drugo resenje, molim da nas prosvetle.

  14. Nije biologija na udaru desničara, nego su zakoni prirode na udaru „struke“. Sutra će nam možda objasniti da sila zemljine teže može da deluje i u drugom smeru, ako mi to tako osećamo, pa eto novog razloga za polemiku, dok karavani prolaze, voda i vazduh se truju, zemlju nam raskopavaju, a mi imamo najveću smrtnost na svetu.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.