BIRODI: Agencija za sprečavanje korupcije spremna da pomogne Savetu REM 1Foto: Danas/Vojin Radovanović

Biro za društvena istraživanje (BIRODI) saopštio je danas da je Agencija za sprečavanje korupcije spremna da pomogne Savetu Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) u regulisanju potencijalnih sukoba interesa članova Saveta REM-a u procesu odlučivanja o dodeli nacionalnih frekvencija.

„Obratili smo se javnosti i Savetu REM-a ukazujući na potrebu regulisanja eventualno postojećih i potencijalnih, odnosno budućih sukoba interesa članova Saveta REM-a i kandidata (televizijama i radio stanicama) za nacionalnu frekvenciji u procesu donošenja odluke o dodeli nacionalnih frekvencija pružaocima medijskih usluga“, saopštio je BIRODI.

Kako je naveo, „danas smo u odgovoru na našu predstavku obavešteni od Agencije za sprečavanje korupcije da je ovo regulatorno telo spremno da pomogne Savetu REM-a u identifikovanju i regulisanju sukoba interesa u procesu odlučivanja o dodeli nacionalne frekvecije prižaocima medijskih usluga“.

„Pozivamo Savet REM-a da se obrati Agenciji za sprečavanje korupcije i u saradnji sa njom izradi mehanizam identifikovanja i regulisanja sukoba interesa članova ovog tela, koji je trebalo već da bude deo Plana integriteta ove institucije i izradjen pre početka ovog konkursa“, naveo je BIRODI.

Takodje je naglasio da će „integritet donete odluke o dodeli nacionalnih frekvencija pružaocima medijskih usluga zavisiti od integriteta procesa u kojem je ona doneta, to je jest poštovanja procedure, regulisanja sukoba interesa uz jasno definisane kriterijume za ocenjivanje podnetnih elaborata i transparentnosti ovog procesa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari