Bivši načelnik beogradske UKP Milačić: Stefanović znao za kuću u Ritopeku 1Foto: printscreen/ Objektiv TV

Bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić izjavio je da je istragu u slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka i kuće u Ritopeku zaustavio bivši ministar policije, a aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović, prenela je televiza N1.

Milačić je to rekao u emisiji na Youtube kanalu Objektiv, čiji je autor poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

Milačić je osuđen na sedam meseci kućnog pritvora zbog odavanja poverljivih policijskih informacija upravo portalu Objektiv, podsetio je N1 na svom sajtu.

„Ja kažem treba mi neko, neka jedinica da upadne u kuću, da li SAJ ili Žandarmerija. To je sušta istina – ja kažem da idemo sa kerovima tragačima, pa nešto ćemo da nađemo“, rekao je Milačić.

On je naveo i da „eto, mi (policija), da smo tada upali u tu kuću, mi bismo tu mašinu našli“

„Meni Stefanović kaže – Milačiću, ja nemam vremena, ni snage, ni živaca, ja sam umoran čovek, ja za 15, 20 dana, mesec – idem odavde, a vi to malo sačekajte pa sve pripremite i dajte novom ministru“, rekao je Milačić.

On je napomenuo da ne zna o čemu se tu radi, te dodao da kaže „kako je bilo“.

„Evo tu je bio Kovačević Dejan, načelnik UPK, tu je bio Srećko Lazić, zamenik načelnika uprave“, naveo je Milačić.

Praktično su tadašnji ministar unutrašnjih poslova i načelnik UKP-a znali da ta kuća postoji“, upitao je Đukanović, prenela je televizija N1.

„Da, znali su apsolutno, kako nisu, pa znali smo svi“, tvrdi Milačić.

Milačić je odavao poverljive policijske informacije glavnom uredniku sajta tabloida Objektiv i zbog toga je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora, objavio je u aprilu portal Raskrikavanje.

A ministar odbrane Nebojša Stefanović je saopštio da će „nakon serije izrečenih laži“ danas održati konferenciju za novinare.

Stefanović je na svom Tviteru napisao i da će na toj konferenciji „detaljno razobličiti besmislice koje se danima plasiraju u javnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.