Foto: N. Kočović

Meštani novopazarskog naselja Mur blokirali su na pola sata magistralni put koji vodi ka Ribariću i Crnoj Gori kako bi tražili poboljšanje bezbednosti saobraćaja i preduzimanje mera kako se ne bi dešavale učestale saobraćajne nesreće.

Preko hiljadu okupljenih, pod parolom “I naša deca imaju pravo da žive”, blokiralo je taj putni pravac na mestu gde je u ponedeljak stradala petnaestogodišnja devojčica kada ju je maloletnik (17) udario dok je prelazila pešački prelaz.

“Ovde je za samo godinu dana stradalo šestoro ljudi. Zato tražimo da se hitno izgrade uzdignuti pešački prelazi, koji bi istovremeno bili i usporivači brzine, postavi horizontalne i vertikalna signalizacija, nadzorne kamere i izgrade trotoari”, pročitao je zahteve meštana Haris Ibrahimović.

Okupljeni su istakli da godinama nadležnima ukazuju na loš nivo bezbednosti saobraćaja u tom naselju, ali da oni “neće ili ne umeju da ga reše”.

“Svedoci smo testiranja automobila u ovoj ulici i ponoćnih trka tokom kojih ne važe ograničenje brzine. Nedavno se osoba snimala kako vozi 200 kilometara na sat i na društveni mrežama izaziva ostale ko to može da nadmaši. Situacija je neizdrživa, tražimo rigorozne mere nadležni”, poručio je Hako Bihorac.

Putni pravci kroz gusto naseljene Mur, ali i Selakovac i Šutenovac, pripadaju magistralnim putevima i pod naležnošću su Puteva Srbije zbog čega su čelnici Gradske uprave Novog Pazara, posle poslednje u nizu tragedije, zatražili od državnih organa hitnu reakciju i poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja u tim delovima grada i povećanje bezbednosti pešaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari