Odblokirani Žeželjev i Varadinski most u Novom Sadu 1foto: A. Mandić / Danas

Žeželjev i Varadinski most u Novom Sadu su odblokirani. U okviru ranije najavljene radikalizacije protesta u Novom Sadu, poljoprivrednici su traktorima blokirali Žeželjev most. Uz njega, bio je blokiran i Varadinski most, zbog čega se saobraćaj između bačke i sremske strane grada odvijao preko Mosta slobode.

Traktori koji su blokirali Jevrejsku ulicu su povučeni, te su Futoška i Jevrejska ulica slobodne za saobraćaj. Traktori koji su se povukli izmešteni su kod Banovine, odakle su u koloni, ranije danas, krenuli prema Žeželjevom mostu.

„Krenuli smo u radikalizaciju, više neće biti propuštanja u Pančevu, ljudi su besni. Ne znamo da li će biti blokiran Most slobode, nama je bitno da građani ne budu totalno odsečeni i uznemireni jer su nas dobro prihvatili. Pustićemo ih da se vrate s posla pa ćemo videti šta ćemo dalje“, rekao je poljoprivrednik Radoslav Adamović za Danas.

Na pitanje o tome šta se događa na pregovorima u Vladi koji traju jutros od 10, on je rekao da se i dalje „mlati prazna slama“ i da „jedu sendviče“.

„Doneli su im sendviče. Kako oni inače rade“, dodao je.

Ranije su poljoprivrednici najavili da će od 15 časova doći do radikalizacije blokade, ukoliko pregovori ne krenu „ispravnim putem.“

„Zamajavaju ljude i pokušavaju da ukradu vreme, kako bi uneli nesigurnost u naše redove. To se neće desiti“, izjavio je danas Adamović, najavljujući radikalizaciju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari