Najluđu noć Sremci će pretežno provesti u svojim domovima ili na trgovima gradova u kojima se organizovano dočekuje Nova godina. U većini mesta biće bogata rasveta i čini se, nešto skromnija trpeza.

Tako u najvećem sremskom gradu na centralnom gradskom trgu Mitrovčane će od 21 do 22 sata zabavljati muzika s razglasa kada počinje koncert Tamburaškog orkestra Lagani bećarac, a onda od 23 sata do jedan sat iza ponoći za to će biti zadužen novosadski bend Garavi sokak, a potom nastupa orkestar Žare i koprive sve do dva sata iza ponoći, saznajemo u Centru za kulturu Sirmijumart, kojem je i ovog puta poverena organizacija novogodišnjeg slavlja na otvorenom. Program će nakratko biti prekinut tačno u 23.55, za kada je predviđen vatromet, a potom će čestitku sugrađanima uputiti gradonačelnik Branislav Nedimović. Prema rečima direktora „Sirmijumarta“ Josipa Novotnija iz gradske kase za doček, vatromet, ukrašavanje grada i sve drugo što podrazumeva slavlje biće izdvojeno 1,7 miliona dinara, dok će Garavi sokak dobiti 8.500 evra za nastup u novogodišnjoj noći, a tamburaši deset hiljada dinara po članu orkestra. Restorani, kafići i diskoteke organizuju doček Nove godine, a cene se kreću od 25 do 60 evra u zavisnosti od objekta, menija i muzike i još uvek ima mesta takoreći u svim restoranima koji organizuju doček. .

U Staroj Pazovi po rečima v.d. direktora Centra za kulturu Aleksandera Baka, doček Nove godine biće organizovan na Trgu dr Zoran Đinđić. Novogodišnji program će trajati od 22 sata do 1.30. Tako će većina Pazovčana moći na gradskom trgu da dočeka Novu 2009. godinu uz program lokalnih izvođača, Jana Čemerskog i Gorana Trifunovića koji nastupaju kao bend Duo fantazija i njihovih gostiju. Kako organizator ovog dočeka, Opština i MZ Stara Pazova i Centar za kulturu najavljuju, u novogodišnjoj noći biće besplatno kuvano vino, rakija i čaj.

– Uz Bend Duo fantazija koji sviraju zabavnu, narodnu i slovačku muziku, očekujemo dobar provod i dobru zabavu – kaže Aleksander Bako. Tačno u ponoć, dolazak Nove 2009. najaviće vatromet. Inače, centri Nove i Stare Pazove za božićne i novogodišnje paraznike biće svečano okićeni. Novu godinu građani Stare Pazove mogu dočekati i u domaćim ekskluzivnijim restoranima kao što je Vojvodina gde je cena oko 5.000 dinara po osobi uz bogat meni i živu muziku.

Rumljani će takođe na trgu imati organizovani doček, a za atmosferu biće zaduženi lokalni bendovi.

U Pećincima neće biti organizovanog dočeka u centru mesta od strane lokalne samouprave, ali će, svakako, centar sedišta Opštine biti svečano okićen za božićne i novogodišnje praznike. I Šiđani se spremaju za najluđu noć. Biće veselo na trgu pored Kulturno-obrazovnog centra gde će svirati domaći rok sastav Neuništivi. Za one kojima ne odgovara ovakva varijanta provoda, vrata će otvoriti brojni kafići i restorani gde će uz cenu od 20 do 40 evra moći da se dobije večera i piće uz živu muziku.

Iako smo debelo zagazili u decembar mesec niko u Inđiji ne govori o dočeku Nove godine, a kamoli da se sprema. Ni ove kao ni prošle godine neće biti organizovan doček na trgu. Da stiže Nova 2009. znaće se jedino po bogatoj novogodišnjoj rasveti. Prvi put u inđijskom ekskluzivnom restoranu „Satelit“ neće biti organizovan doček, što zbog slabog interesovanja, što zbog enormnih cena koje traže muzičari za jedno veče. Najveći broj mladih, kako sada stvari stoje, dočekaće Novu po kafićima i diskotekama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari